Pytania odnośnie serii Duke Nukem | 5 pytań, każda odpowiedź jest ważna

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
03.07.2011 14:39
raziel88ck
😊
1
odpowiedz
raziel88ck
220
Reaver is the Key!

Pytania odnośnie serii Duke Nukem | 5 pytań, każda odpowiedź jest ważna

Cóż, obecnie jestem po:

1991 - Duke Nukem: Episode One - Shrapnel City
1991 - Duke Nukem: Episode Two - Mission: Moonbase
1991 - Duke Nukem: Episode Three - Trapped in the Future
2011 - Duke Nukem Forever

Jednak zauważyłem, że wyszło także sporo innych części na wielu innych platformach, jednak z powodu posiadania jedynie peceta skupiam swoją uwagę na komputerowe odsłony. Wiem, że do przejścia nie licząc dodatków do 3D pozostały mi takie części.

1993 - Duke Nukem 2
1996 - Duke Nukem 3D
2002 - Duke Nukem: Manhattan Project

W związku z tym mam kilka pytań.

1. Czy Generał widoczny na tym screenie pojawia się w poprzednich odsłonach? - https://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=212424
2. W jedynce wrogami byli Dr. Proton i jego roboty, zatem zastanawia mnie czy kosmici z drugiej odsłony to Ci, którzy pojawiali się w kolejnych odsłonach, czy inni? Zauważyłem, że inaczej wyglądają.
3. Dużo jest podobieństw DN3D do DNF? Jeśli tak to jakie one są?
4. Przeczytałem w encyklopedii gier, że akcja Manhattan Project toczy się w przeszłości, dlatego ciekawi mnie, pomiędzy którymi odsłonami toczy się akcja? - https://www.gry-online.pl/gry/duke-nukem-manhattan-project/z62b2#pc
5. Wiadomo kiedy pojawi się remake 3D o nazwie Duke Nukem: Next Gen?

03.07.2011 14:48
2
odpowiedz
zanonimizowany799570
0
Junior

1. Tak - Duke Nukem 3D Atomic Edition - w intrze dodatkowego epizodu
2. Tak, pojawili się dopiero w późniejszych odsłonach
3. Sporo. Np. Bronie, powiedzonka Duke-a, etapy z pomniejszeniem postaci, mini-gry jak billard czy flippery.
4. Ciężko powiedzieć. Twórcy tej gry nie przywiązywali zbyt wielkiej uwagi do chronologii.
5. Niestety nie, ale nie Ty jeden na niego czekasz.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl