Pytania dot. telewizora podłączonego do PC
Jakie dać odświeżanie ekranu w telewizorze (który jest podłączony do PC) z rozdzielczością 1920 x 1080 ?
A i druga sprawa. Dlaczego mam lekko rozciągnięty obraz na monitorze (telewizorze) gdy daję rozdzielczość Full HD ? Obraz jest lekko przesunięty w prawo (nie widać np. zegara systemowego). Co może być przyczyną ?
przesunięcie musisz sam sobie ustawić w opcjach sterownika - tamże ustawisz odświeżanie.
Ok, sprawdzę.
A co do odświeżania to właśnie chciałem się dowiedzieć jakie jest najodpowiedniejsze odświeżanie do rozdzielczości 1920 x 1080 ? 60, 75, 85 Hz czy inne ?
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się (a jeśli tak to jak) podłączyć jakoś tv z PC żeby "głos z komputera" było słychać w telewizorze.
Tzn. żebym nie musiał podłączać dodatkowych głośników do PC tylko słyszeć dźwięk z TV.
jakie jest najodpowiedniejsze odświeżanie do rozdzielczości 1920 x 1080 ? 60, 75, 85 Hz czy inne ?
Przecież rozdziałka nie ma nic wspólnego z odświeżaniem (tak mi sie wydaje)... ale i tak nie znam odpowiedzi :P
Czy da się (a jeśli tak to jak) podłączyć jakoś tv z PC żeby "głos z komputera" było słychać w telewizorze.
To chyba kwestia dodatkowego kabla od audio, powinno po samym podłączeniu załapać.
Więc aby mieć dzwięk potrzebujesz jeszcze kabel audio 2xjack prawdopodobnie, lub jack/cinch zależy od wejśćia w tv.