Przeróbka głośników - Creative Inspire T5900

Forum Komputery
Odpowiedz
22.09.2011 13:52
👍
1
odpowiedz
rodzynek2.0
13
Pretorianin

Przeróbka głośników - Creative Inspire T5900

Witam! Chciałbym zrobić coś z głośnikami mojego brata żeby grały trochę lepiej, głównie chodzi mi tutaj o subwoofer od zestawu T5900 :) I tutaj pytanie czy po zwiększeniu troszkę mocy sub'a zasilacz od tego zestawu to wytrzyma, czy też trzeba będzie coś z nim zrobić ? ( Karta dźwiękowa Creative SB Live 5.1 digital )

22.09.2011 13:54
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

W jaki konkretnie sposob planujesz 'zwiekszyc moc' tego suba?

22.09.2011 13:59
😉
3
odpowiedz
rodzynek2.0
13
Pretorianin

Powiem tak - Sam tego nie planuję bo mam kolegę który przerabia to wszystko, jedyne co wiem to to że chce wyciąć większy otwór w standardowej obudowie (możliwe że zrobi nową , ale nie jestem pewny) i wstawić do niej większy bęben , a dalej to już nie wiem co on tam będzie czarował, bo dla mnie te przeróbki to czarna magia ...

22.09.2011 14:04
4
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Skoro zajmuje się takimi przeróbkami to powinien też wiedzieć, czy standardowy zasilacz wystarczy.
Skąd mamy wiedzieć, jaki głośnik tam wstawi?

22.09.2011 14:05
wysiak
5
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Czyli kolega ma zamiar wstawic inny driver do glosnika - nie wiadomo jaki, a jesli nie zmieni zasilania, to nowy driver bedzie napedzany tymi samymi 22 watami, czyli dla zasilacza nic sie nie zmieni. Moze grac to ciszej albo glosniej, lepiej albo gorzej (choc raczej ciezko o 'gorzej', bo pieciocalowy 'subwoofer' to kpina) - zalezy od tego co konkretnie zostanie tam wsadzone. I wcale niekoniecznie fizycznie wiekszy 'beben' z wiekszym otworem w tej samej obudowie bedzie gral glosniej/lepiej.

22.09.2011 14:11
6
odpowiedz
rodzynek2.0
13
Pretorianin

Aha ... czyli rozumiem że przydałaby się nowa obudowa ... ? Sorry , ale na prawdę w tych sprawach jestem ciemny .

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl