Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Przedobrzyli, ktoś ważny zamotał się na skrzyżowaniu i...

18.04.2012 10:44
😐
1
mirencjum
66
Legend
Image

Przedobrzyli, ktoś ważny zamotał się na skrzyżowaniu i...

Zatracili się w kombinacjach. Przekręty zaczęły bić po oczach. Widocznie ktoś ważny zamotał się na skrzyżowaniu i nakazał złodziei zatrzymać.

"Przy trasie prowadzącej do mostu Północnego powstało najbardziej skomplikowane skrzyżowanie w Warszawie. Wiszą tu aż 64 sygnalizatory. Żaden nie działa, bo kiedy je uruchomiono, od razu zablokowały przejazd...

...wszystkich sygnalizatorów jest razem 64. Tak dużo, że w niektórych miejscach jeden zasłania drugi. Zawieszono je przed każdym torem tramwajowym, dosłownie co kilka metrów. Najwięcej dla pieszych - 24, a dla rowerzystów 17. Jest też 12 sygnalizatorów dla kierowców (w tym sześć na wysięgnikach nad ulicami) i siedem dla motorniczych, do tego dwie zielone strzałki i dwa sygnalizatory ostrzegawcze, które migają na żółto. Do tego 21 żółtych przycisków, które mają służyć pieszym"

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,11559723,Rekordowe_skrzyzowanie__64_swiatla_i_zadne_nie_dzialaja.html

...Centralne Biuro Antykorupcyjne bez pardonu zatrzymało urzędników i przedsiębiorców
...sprawa dotyczy 2011 roku i łapówek przyjmowanych przez urzędników w zamian za pozytywne zaopiniowanie i przyspieszanie decyzji dotyczących projektów sygnalizacji świetlnej."

http://auto.dziennik.pl/drogi/artykuly/387587,cba-kontroluje-zarzad-drog-miejskich-w-warszawie-oraz-biuro-drogownictwa-i-komunikacji.html

18.04.2012 10:50
Loczek
2
odpowiedz
Loczek
160
El Loco Boracho

Za publiczne pieniądze można odwalać fuszerkę... W końcu to jest "niczyje"!

18.04.2012 11:38
Fett
3
odpowiedz
Fett
245

Ja pier... Nie wiem jak inaczej to skomentować. Że ludzie wstydu nie mają żeby robić coś takiego. Ile ludzi ten projekt musiało widzieć a i tak wybudowali...

18.04.2012 11:56
piokos
👍
4
odpowiedz
piokos
108
27 do 1

Byłeś kiedyś krótkowidzem? Wątpię! Nie życzę ci.

A wiecie jaki jest zajebisty efekt w nocy (w nocy są uruchomione i podłączone do muzyki)?

18.04.2012 12:09
tadzikg
😐
5
odpowiedz
tadzikg
190
starszy brygadier

co za kraj ale jakoś mnie to nie dziwi

18.04.2012 12:39
6
odpowiedz
Lookash
155
Legend

Paczę na te zdjęcia i nie widzę dużych różnich między tym skrzyżowaniem, a innymi, podobnie dużymi skrzyżowaniami w Warszawie.

18.04.2012 13:34
Zielona Żabka
7
odpowiedz
Zielona Żabka
117
jaka jestem rozpieprzona

może to miało mieć jakieś przesłanie artystyczne, jak traffic lights tree ;)

Forum: Przedobrzyli, ktoś ważny zamotał się na skrzyżowaniu i...