Prosze o pomoc w wyborze NAS'a
Czesc. Od pewnego czasu rozgladam sie za NAS'em. 2-dyskowy Qnap lub Synology. Uzywka. Hot Swap. Innych firm nie biore pod uwage. RAID 1 - ale to ma kazdy wiec pomijam jako nieistotne. Potrzebuje czegos do backupu danych i trzymania filmow, zdjec. ALE:
Im wiecej czytam tym glupszy jestem. W zasadzie kazdy model spelnia moje wymagnania. Jezeli chodzi o Synology to odpadaja modele J, SE. Z tego co czytam o oprogramowaniu nimi zarzadzajacym to bardziej sklaniam sie ku Synology. Szyfrowania danych nie potrzebuje. Biore pod uwage modele od roku powiedzmy 2010 wzwyz. Nie mam bladego pojecia jaka podjac decyzje np pomiedzy DS212 play a DS710+. Budzetu nie podaje bo nie jest kluczowy - powiedzmy ze gorna granica to 1200-1500. Chodzi mi bardziej o porade co do modelu a nie konkretnej sztuki z jakiegos portalu aukcyjnego.
HDMI fajne jako opcja - ale nie kluczowe. Widze ze rozne modele wspieraja rozne wersje systemu operacyjnego ktory nimi zarzadza. Nowszy=lepszy?
Uwagi, opinie, pomysly? Jestem otwarty na propozycje. Ktos? Cos?
Na ta chwile kombinuje pomiedzy DS 214/16/18 w wersji play lub +. Jakies sugestie?