Witam. Proszę was o wycenę następującego komputera(w sygnaturce, ale postaram się dokładnie przybliżyć jego opis):
Athlon 64 X2 6000+, 2 rdzenie po 3.01GHz, pod socket AM2(kupiony 1,5 roku temu za 250zł)
Pentagram HP-120AlCu Karakorum(kupiony 1,5 roku temu jako nowy, za 120zł+org. pudełko)
Płyta główna Gigabyte GA-M5S-S3(kupiona 3 lata temu jako nowa w komputroniku za 200zł+org. pudełko)
Grafika Palit GeForce 8600GT, 256MB DDR3(kupiona 3 lata temu jako nowa w komputroniku za 350zł+org pudełko+org chłodzenie)
Chłodzenie na grafikę Arctic Cooling Accelero S2(kupione rok temu jako nowe w proline, za 65zł+org pudełko)
2 kości Goodram 1gb 667MHz(kupione 3 lata temu w komputroniku, 50zł sztuka+org pudełka)
Dysk twardy Seagate 250GB Barracuda, pod SATA II(kupiony 2,5 lat temu w komputroniku za 200zł)
Napęd optyczny LG GSA-H44N, wymontowany z jakiegoś firmowego kompa, złącze IDE
Zasilacz Deer 450w(w miarę cichy jak na chinola, z tego co mi wiadomo ma jakieś 3-4 lata)
Biała obudowa miditower(w dobrym stanie, z przodu 2 złącza USB), z tyłu jeden wentylator 80' chyba zalmana
Oryginalny Windows 7 64bit Home premium(OEM), kupiony w grudniu 2010, za 350zł
Obudowa z tego wszystkiego jest najstarsza(niedługo wpadnie jej 10lat). Komp był kilka razy upgrade'owany, jeszcze daje radę. Działa w miarę cicho, nie miewa regularnych BSODów. No i w zestawie jest oryginalny windows, w dodatku nie przykleiłem naklejki(na wypadek np. chęci zmiany obódowy). Pecet daje sobie radę z nowościami, gry sprzed roku, 2, 3 lat działają płynnie na high/medium. Jeżeli komuś zależy to mogę zrobić testy 3Dmarkiem. W zestawie oczywiście komplet oryginalnych pudełek, instrukcji, okablowania, faktur, pasta zalmana.
Cena jaka mnie interesuje to 600-700zł, da radę tyle za niego wyrwać?
W razie czego mogę wystawić na allegro/gametrade, odbiór osobisty na terenie łodzi/zgierza, mogę również wysłać kurierem/pocztą, jednak zważywszy na wagę sprzętu nie będą to niskie koszta.
Moze byc ciezko. Procesor, plyta, grafika i pamiec, to jakies 250zl. Dysk jakies 50zl, naped 20zl, buda z zasilaczem 30-40zl. Razem jakies 360zl. Windows moglby nieco cene podbic, ale nie na tyle, bys za to dostal 700zl. Chlodzenie ceny tez nie podbije, bo jest traktowane jako dodatek.
A myślisz że na allegro się ktoś złapie? Powiedzmy że wystawię od złotówki, z minimalną 550zł, i kup teraz za 800, może się ktoś skusi.
Próbować zawsze można, zwłaszcza że każdy trochę bardziej ogarnięty człowiek nie będzie kupował kompa na Allegro, więc masz szansę wcisnąć tego kompa jakimś mniej ogarniętym.