Prośba o poradę w sprawie samochodu

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
27.10.2011 19:25
1
odpowiedz
zanonimizowany302340
33
Pretorianin

Prośba o poradę w sprawie samochodu

Szukam woła roboczego, który bez problemu pojedzie na biopaliwie.

Warunki:
Typ: Dostawczy, na sam początek działalności do przewozu około 1-1,5 palety towaru.
Rodzaj paliwa: Diesel
Silnik: W miarę ekonomiczny, spalanie 8-10 litrów w trybie mieszanym, wytrzymujący bardzo duże przebiegi (podobno 2.5D z ducato potrafi wytrzymać przebieg około 1mln km - samochód w interesującej mnie cenie pewnie będzie miał już około 400 tysięcy przejechane, chcę żeby wytrzymał mi jeszcze jakieś 50 tys)
Rok produkcji: Najlepiej od 1994 wzwyż
Cena: 3500-5000zł brutto.

Przyznam szczerze, że nie mam bladego pojęcia co do pakowności samochodów, dlatego przede wszystkim warto zastanowić się jaki rodzaj potrzebuję, bo generalnie są 4 rodzaje o różnej przestrzeni bagażowej.

Citroen Berlingo
Ford Courier
Nissan Vanette
Fiat Ducato

To przykładowe 4 rodzaje brył nadwozia, począwszy od prawdopodobnie najmniej pojemnego. Nie chciałbym jeździć za każdym razem z paką załadowaną na max 1/4, ale też nie chciałbym żeby kiedykolwiek brakło mi miejsca, dlatego wydaje mi się że powinienem spokojnie móc wsadzić dwie palety.

Po poleceniu mi jakiego nadwozia potrzebuję, będę prosił o polecenie jakiegoś konkretnego modelu i wersji silnikowej.

Jak jest z ubezpieczaniem samochodu na firmę? Patrzą na mój wiek i zniżki, czy może wchodzi wtedy jakiś inny przelicznik? Wolałbym uniknąć sytuacji, w której ubezpieczenie będzie kosztowało więcej niż samochód.

Pozdrawiam.

27.10.2011 19:38
PrzemoDZ
😱
2
odpowiedz
PrzemoDZ
144
Legend

Samochód dostawczy z 1994 z przebiegiem 400tyś km?

Mój ojciec dwa lata temu sprzedawał trzyletniego Transita z przebiegiem 0,5 mln km...

Za 3,5-5k znajdziesz rozsypującego się, zjedzonego przez rdzę woła z przebiegiem powyżej 1mln w którego, żeby tylko jeździł, włożysz na start drugie tyle.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl