Programy graficzne 3D

Forum Technologiczne
Odpowiedz
21.03.2016 17:38
Rappa
1
odpowiedz
Rappa
79
Generał

Programy graficzne 3D

Witam chciałem zapytać jakie znacie programy do grafiki 3D? Na przykład takie do stworzenia wizualizacji człowieka (takie coś że sam sobie wszystko robie ustawiam i w ogóle) nie wiem jak to opisać, albo coś ogólbie do grafiki 3D

21.03.2016 17:53
VikingusPL
2
odpowiedz
1 odpowiedź
VikingusPL
34
Pretorianin

Jeśli ma to być darmowe i dla początkujących to Blender
Jeśli chce ci się "płacić" i bardziej profesjonalne zastosowanie to coś od Autodesk'a

PS. Nie wiem czy w Polsce jest taka możliwość ale tu w Belgii gdzie mieszkam można dostać licencje od Autodesk'a na parę programów (w tym Maya) dla studenta na 3 lata po przesłaniu swojej legitymacji szkolnej.

21.03.2016 19:31
domin12
2.1
domin12
101
Run

W Polsce od dłuższego czasu również jest to dostępne i występują 3 rodzaje licencji lecz autorowi w zupełności wystarczy EDUKACYJNA.

Nie ma żadnych ograniczeń w funkcjonalności programów jeśli chodzi o licencję jednak mając jedną z darmowych nie możesz zarabiać na pracach wykonanych w tych programach np. od Autodeska czyt. nie można wykorzystywać do celów komercyjnych.

Z mojej strony mogę polecić 3ds max, który jednak starzeje się bardzo szybko lub Maya lub jak kolega wyżej Blendera, z którego nie korzystam jednak w nim można tworzyć komercyjne projekty.

ps. jeśli chcesz się pobawić w tworzenie postaci zobacz sobie pewien upośledzony soft jakim jest Make Human..

21.03.2016 18:03
Rappa
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Rappa
79
Generał

Dzięki a chciałem jeszcze zapytać czy takie programy mają jakieś wymagania sprzętowy czy pójdą na karzdym komputerze? ( bo mój jest trochę słaby)

Nadal proszę o inne programy.

post wyedytowany przez Rappa 2016-03-21 18:04:05
21.04.2016 15:09
Tympus
😊
3.1
Tympus
2
Legionista

jeśli chodzi o wymagania sprzętowe to jest zależne od złożenia sceny którą tworzysz ilości obiektów gęstości siatki objektów.

Brat robi ciekawe prace 3ds maxie na:
phenom 2 955be
gtx 460 1gb
8gb ram

Jednak gdy scena robi się zbyt "duża" zaczynają viewporty zamulać na obracaniu zbliżaniu itd
Ja z takiej jednostki niedawno się przesidłem na to co mam w profilu i fakt faktem im mocniejszy sprzęt tym wyższa kultura pracy i podniesienie granicy zacinania

22.03.2016 19:18
Rappa
4
odpowiedz
Rappa
79
Generał

A jest jakiś program, który jest po polsku?

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl