Czy znajdę jakiś program lub stronę online gdzie mając, np. zieloną teksturę o rozmiarach 512x512 mogę nadać takiej teksturze jakiś wzór? Np. żeby taka tekstura wyglądała jak tekstura drewna. Wiem też że są programy, jak np. gimp czy photoshop gdzie można takie coś robić ale tam wszystko trzeba to robić ręcznie i schodzi to wieki. A chodzi mi bardziej o coś zautomatyzowanego.
jedyne co na szybko przychodzi mi do głowy to substance designer I aplikacja w pythonie podłączona przez API.
tekstury mają być seamless? jak nie to odpalasz comfy dobry prompt I naprodukujesz tysiące.
No właśnie jedno i drugie. Te bezszwowe (bo z tego co widzę to chyba tak się nazywają po polsku), to np. na budynki. A te drugie to można zastosować, np. na meble. Nie zawsze jest wymagana żeby była właśnie taka.
mozesz jeszcze sprobowac modyfikowac paczki pbr, albo material-x, wyciagasz diffuse texture i multiplikujesz przez kolor.
matlib.gpuopen.com/main/materials/all
musisz wkleic bo podejrzewam linki bede mogl wrzucac tak za dwa lata, takie to forum ma cwane zabezpieczenia.