Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Program lub strona online do łatwego tworzenia wzorów na teksturze. A może jakieś AI?

29.01.2025 18:46
1
sabaru
26
Senator

Program lub strona online do łatwego tworzenia wzorów na teksturze. A może jakieś AI?

Czy znajdę jakiś program lub stronę online gdzie mając, np. zieloną teksturę o rozmiarach 512x512 mogę nadać takiej teksturze jakiś wzór? Np. żeby taka tekstura wyglądała jak tekstura drewna. Wiem też że są programy, jak np. gimp czy photoshop gdzie można takie coś robić ale tam wszystko trzeba to robić ręcznie i schodzi to wieki. A chodzi mi bardziej o coś zautomatyzowanego.

29.01.2025 19:55
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
trumpf
6
Generał

jedyne co na szybko przychodzi mi do głowy to substance designer I aplikacja w pythonie podłączona przez API.

tekstury mają być seamless? jak nie to odpalasz comfy dobry prompt I naprodukujesz tysiące.

29.01.2025 20:02
2.1
sabaru
26
Senator

No właśnie jedno i drugie. Te bezszwowe (bo z tego co widzę to chyba tak się nazywają po polsku), to np. na budynki. A te drugie to można zastosować, np. na meble. Nie zawsze jest wymagana żeby była właśnie taka.

post wyedytowany przez sabaru 2025-01-29 20:03:57
29.01.2025 21:36
2.2
trumpf
6
Generał

mozesz jeszcze sprobowac modyfikowac paczki pbr, albo material-x, wyciagasz diffuse texture i multiplikujesz przez kolor.

matlib.gpuopen.com/main/materials/all

musisz wkleic bo podejrzewam linki bede mogl wrzucac tak za dwa lata, takie to forum ma cwane zabezpieczenia.

30.01.2025 20:19
3
odpowiedz
sabaru
26
Senator

Jest coś może innego bo tą stronę co zapodał user się nie sprawdza.

Forum: Program lub strona online do łatwego tworzenia wzorów na teksturze. A może jakieś AI?