Profil tymczasowy Windows XP

Forum Komputery
Odpowiedz
19.03.2011 21:40
niko_b
1
odpowiedz
niko_b
40
Generał

Profil tymczasowy Windows XP

Cześć !;]
Mam problem...Z dnia na dzień uszkodził mi się profil lokalny i system loguje się z profilu tymczasowego.W związku z tym dwa pytania do was:
1.W komunikacie pisze, iż żadne zmiany się nie zapiszą.Czy to oznacza, że np.jeśli ściągnę jakiś plik i umieszczę go na jakiejś partycji, a potem zrestartuje system to nie będę miał tego pliku?
2.Czy w takiej sytuacji reinstal Windowsa coś pomoże?Nie stracę żadnych danych z dysku?
Z góry thx.

19.03.2011 22:01
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Czy to oznacza, że np.jeśli ściągnę jakiś plik i umieszczę go na jakiejś partycji, a potem zrestartuje system to nie będę miał tego pliku?
Ściągnięcie kilku kB pliku - sekunda. Zapisanie go na partycji - ułamek sekundy. Restart kompa - 3 minuty. Sprawdzenie, czy plik ciągle tam jest - sekunda. Odpowiedzenie sobie na tak proste pytanie bez trucia dupy - ponadczasowe.

2. Oczywiście. W końcu po formacie utworzą się nowe profile. Ale lepiej zalogować się na profil administratora i w nim utworzyć nowy, normalny profil.

19.03.2011 22:13
niko_b
3
odpowiedz
niko_b
40
Generał

Czy to oznacza, że np.jeśli ściągnę jakiś plik i umieszczę go na jakiejś partycji, a potem zrestartuje system to nie będę miał tego pliku?
Ściągnięcie kilku kB pliku - sekunda. Zapisanie go na partycji - ułamek sekundy. Restart kompa - 3 minuty. Sprawdzenie, czy plik ciągle tam jest - sekunda. Odpowiedzenie sobie na tak proste pytanie bez trucia dupy - ponadczasowe.

Otóż drogi Narmo, zaistniała taka sytuacja, iż na dysku mam bardzo ważny plik, który utworzyłem już na profilu tymczasowym.Napisanie tego dokumentu zabrało trochę czasu, a aktualnie nie mam na co nagrać ten plik.I dlatego najpierw się zapytałem na forum,gdyż jakby mi się owy plik nie zachował po restarcie kompa to nie byłbym zadowolony.Zamiast się wymądrzać, mogłeś mi pomóc.

2.Oczywiście - 'oczywiście' co ? 'Oczywiście' reinstal pomoże czy 'oczywiście' nie stracę żadnych danych z dysku ?

Pozdro

19.03.2011 22:49
niko_b
4
odpowiedz
niko_b
40
Generał

Upek !

19.03.2011 23:00
5
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Wyślij sobie na maila...

19.03.2011 23:06
niko_b
6
odpowiedz
niko_b
40
Generał

Dziękujęę, to rozwiązało pierwszy problem.Ale co z drugim...

20.03.2011 09:44
7
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Moja odpowiedź do drugiego punktu nie składała się wyłącznie ze słowa "Oczywiście"...

20.03.2011 11:31
niko_b
8
odpowiedz
niko_b
40
Generał

W sumie racja.Wiadomo o co chodzi, ale mogłeś to napisać bardziej przystępnie.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl