Problemy z połączeniem internetowym

Forum Komputery
Odpowiedz
24.10.2018 19:06
PanWaras
1
odpowiedz
PanWaras
100
Legend

Problemy z połączeniem internetowym

Hej,

od kilku dni mam problemy z połączeniem internetowym na komputerze stacjonarny z systemem Windows 10 Pro. Nie otwierają mi się niektóre strony internetowe (mapy Google, trojmiasto.pl), część z nich wyświetla się częściowo (gry-online) lub otwieranie trwa bardzo długo, a część z nich otwiera się normalnie. Są też problemy z niektórymi aplikacjami jak geforce experience (nie mogę się zalogować i pobrać sterowników), natomiast battlenet działa już poprawnie.
Mam internet UPC podłączony po kablu. Obok windowsa mam na tym samym komputerze postawionego linuxa, na którym wszystko otwiera się normalnie. Na urządzeniach mobilnych i laptopie wszystko też działa ok. Dokładnie te same problemy są na każdej przeglądarce Windowsa. Mam zainstalowanego antywirusa
Eset Internet Security 11, który nie wykrywa żadnego wirusa, przeskanowałem też komputer AdwCleaner który również nic nie wykrył.
To nie jest problem routera/karty sieciowej/kabla. Coś jest nie tak w ustawieniach windowsa, tylko nie wiem co, bo nic w nich nie zmieniałem.

post wyedytowany przez PanWaras 2018-10-24 19:16:39
25.10.2018 07:59
PanWaras
2
odpowiedz
PanWaras
100
Legend

up

25.10.2018 11:10
Elevrilnar
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Elevrilnar
8
Generał

Spróbuj wyłączyć tego antywirusa i firewalla, jeśli takowego posiadasz.

25.10.2018 14:25
PanWaras
3.1
PanWaras
100
Legend

Próbowałem. Wyłączałem, włączałem, nawet usuwałem i instalowałem na nowo antywirusa. Nic to nie dało.

25.10.2018 20:30
PanWaras
4
odpowiedz
PanWaras
100
Legend

Up

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl