Problem ze ściąganiem - zatrzymuje się

Forum Komputery
Odpowiedz
28.06.2012 23:59
1
odpowiedz
fenfir
189
Generał
Image

Problem ze ściąganiem - zatrzymuje się

Przy ściąganiu większych plików np. 200MB pobiera do pewnego momentu po czym staje, tak jakby zostało zamrożone.
Używam na co dzień firefoxa ale na IE jest to samo, przez menedżer pobierania (jdownloader) to samo.

Problem występuje od jakiegoś tygodnia, przed dniem, w którym to się zaczęło zmieniałem router, instalowałem 64 bitową jave.
Próby pobierania w inne miejsce nic nie dały, przeinstalowanie firefoxa łącznie z wyczyszczeniem pozostałości w rejestrze i utworzeniem nowego profilu też nic nie dały.
Zainstalowałem antywirus (Eset NOD32) i przeskanowałem system i nic nie znalazło.

Co ciekawe pobierając te same pliki przez telefon (wifi) efekt nie występuje, ściągałem kilka plików i zawsze bez problemów więc myślę, że to nie wina nowego routera czy łącza internetowego.
Odinstalowałem też tą 64-bit jave i też bez efektu.

Ma ktoś pomysł co zrobić?

Dodam, że starałem się coś szukać w google, ale z reguły to problemy z łączem a u mnie na to nie wskazuje.
Dane, które mogą się przydać: Win 7 64bit, Neostarda 6Mbit

Edit. Zapomniałem wspomnieć, że od jakiegoś czasu występują jakby artefakty na stronach gdzie jest. np. filmik z youtube jak na screenie, rzecz dzieje się tylko na firefoxie, na IE jest ok, ale wolałem wspomnieć o tym.
Efekt występuje zarówno na najnowszej stabilnej wersji czyli 13, miałem też na próbę najnowszą betę i teraz 12 i błąd pozostał.

29.06.2012 10:24
2
odpowiedz
fenfir
189
Generał

Up poranny

29.06.2012 19:52
3
odpowiedz
fenfir
189
Generał

Ostatnia próba.

29.06.2012 19:55
4
odpowiedz
stefcio00
13
Pretorianin

Problem z artefaktami dotyczy nowego Flash Playera - zapewne FF zapytał cię nie dawno czy chcesz zainstalować nową wersje Flash Playera

29.06.2012 20:22
5
odpowiedz
dark5tu5
91
Konsul

Też mam problem z pobieraniem, w moim przypadku na Chromie. Artefaktów nie zauważyłem i również nie mam pojęcia czemu pojawiły się problemy z pobieraniem.

29.06.2012 20:43
6
odpowiedz
fenfir
189
Generał

stefcio00 -> dzięki, zapomniałem o flash playerze, nową wersję usunąłem i zainstalowałem deczko starszą i jak na razie problemy z wyświetlaniem stron jak na screenie znikły, ale ściąganie dalej szwankuje.

edit.
dark5tu5 -> a od jakiego czasu masz problemy ze ściąganiem? Może po tym do czegoś dojdziemy, jak pamiętasz kiedy to było to może instalowałeś coś specyficznego przed pojawieniem się tego problemu?

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl