Problem z zainstalowanymi grami na Xboxie 360.
Witam. Mam zainstalowane 2 gierki na xboxie, Dead Island i Gears of War 3. Pierwszy tytuł chodzi całkowicie z dysku twardego, konsola jest cichutka , jednak w przypadku Gearsa, gra wyraźnie pracuje z płyty, pomimo, iż jest zainstalowana na HDD. Jakieś pomysły?
Z góry dzięki :)
Gears of War 3 nagrywane są w nowym standardzie, dlatego pomimo zgrania gry na dysk twardy konsoli, płyta będzie pracować przez pewien czas.
Nie wiem, czy to wina zabezpieczeń, ale też tak mam od święta z nowszymi tytułami. Mnie się wydaje, że gra "źle" się zainstalowała i to wszystko. Skoro czyta ją z dysku to tak będzie do końca grania. Jedyna rada to usunąć zainstalowaną grę z dysku i zainstalować ponownie. Jeżeli sytuacja się powtórzy to znów trzeba ją wyrzucić z dysku i zainstalować jeszcze raz. Do skutku. Podejrzewam, że zacznie działać poprawnie po 3 - 4 instalacjach, jeśli oczywiście masz cierpliwość :) Ten sposób zadziała na 100%. U mnie działa przeważnie po drugiej instalce.
To prawda, ten nowy standard dobija. Z Forza 4 jest tak samo. Też czasem płyta chodzi mimo instalacji na dysku.
Wszystkie nowe gry będą tak działać ponieważ gra jest w nowym formacie np:
Gears of war 3 działa z płyty przez 3 minuty (mierzyłem) :D a później cichnie