Problem z uruchomieniem gry...
Witam
Kolega pożyczył mi grę Warhammer 40000 Space Marine (oryginał) instaluję (bla, bla, bla) i nagle jak chcę uruchomić z pulpitu przez ikonę gry to wyskakuję "program Warhammer 40000 Space Marine przestał działać" nie mam pojęcia o co chodzi... :/ reinstalowanie nic nie daję. Proszę o pomoc.
Kategoria --> gry akcji.
Powiedz koledze, żeby ci dał dane do jego konta Steam ( i tak będą potrzebne, bo gra raz zarejestrowana do konta nie może być zarejestrowana do innego) i ściągnij przez program Steam grę.
Gdzie te czasy bez tych kodów, zabezpieczeń itp. Pożyczałeś grałeś oddawałeś. A teraz co? Producenci na siłę zmuszają cię, byś kupił swoją kopię gry.
Kiedy to niby takie czasy byly? Bo ja pamietam np czasy, ze przed graniem trzeba bylo wpisac np okreslone slowo z instrukcji.
Gdzie te czasy bez tych kodów, zabezpieczeń itp. Pożyczałeś grałeś oddawałeś.
Owszem takie czasy były. 40 lat temu, żyłeś wtedy? Bo później to już wyścig z zabezpieczeniami się zaczął...
Owszem takie czasy były. 40 lat temu, żyłeś wtedy? Bo później to już wyścig z zabezpieczeniami się zaczął...
Powiedział gość urodzony w 1992 roku
Jak miałem ok 7 lat(2000/2001) to pożyczając grę od kolegi instalowałem ją i grałem, czasem wpisując jedynie klucz.
Jedna z niewielu glosnych gier z okolic 2000/2001, ktora nie miala zadnych zabezpieczen, byl pierwszy Deus Ex - mozna go bylo nawet na zywca skopiowac na dysk z plyty, i dzialal bez problemu. Wiekszosc owczesnych gier wymagala trzymania plyty w napedzie, o ile dobrze kojarze okres.
No a 40 lat temu nie bylo PC (architektura x86 powstala pod koniec lat 70tych) a na pewno nie bylo przemyslu gier na nie, wiec ciezko cokolwiek pamietac.
Powiedział gość urodzony w 1992 roku
Yyy...a ja gdzieś napisałem, że urodziłem się wcześniej? Ale czytałem troszkę artykułów na ten temat(m.in. CDA) więc poinformowałem....