Problem z teksturami/cieniami obiektów w grach
Witam, od kilku dni zaobserwowałem dziwne doczytywanie się niektórych obiektów głównie tych w oddali, nie wydaje mi się żeby to była wina gry bo wcześniej problem nie występował. Dodatkowo po załadowaniu gry widać jak dookoła postaci wczytują się bardziej szczegółowe tekstury (trwa to kilka sekund). Próbowałem już zmienić ustawienia na niskie ale dalej to samo, reinstalka windowsa czy to 7 czy 8 ze wszystkimi aktualnymi sterownikami też nic nie daje. Podpiełem monitor pod zintegrowaną karte graficzną ale problem jest dokladnie taki sam. Memtest nie wykazał żadnych błędów ramu. Sprawdziłem też dysk w HD Tune ale zakładka Health wszędzie wyświetla status OK. Dla pewności podociskałem kable wewnątrz obodudowy komputera, niestety nie pomogło i już nie wiem co dalej robić... Poniżej przykładowy filmik:
www.youtube....BWkJj3EJqOSysdQ
Specyfikacja:
Procesor Intel Core I5-4570 3.2GHz
Płyta główna ASRock B85 PRO4
Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9
Karta graficzna Palit GeForce GTX 970 4GB DDR5
Dysk Western Digital WD Blue WD5000AAKX 500GB
Zasilacz Chieftec CFT-750-14CS
Większość podzespołów jest nowa jedynie dysk i zasilacz przeniesione z poprzedniego komputera.
Dodam że problemy zaczeły się po reinstalce windowsa.
oto właściwy link do filmu www.youtube.com/watch?v=lOEP7eWNBFY&index=1&list=UUgNIM4IQBWkJj3EJqOSysdQ