Mam problem, a mianowicie tak jak na początku wszystko było ok, tak teraz gra sama wyłącza się po kilku minutach grania. Bez żadnego komunikatu, po prostu się wyłącza, czasem się wcześniej jeszcze zatnie. Próbowałem przeinstalować, ale to nic nie dało.
Żadnej informacji, nic ?
Ogólnie ta gra jest STRASZNIE podatna na wszelkie niestabilności. Mi często się wyłączała jak miałem uszkodzony RAM ( nie miałem nigdy ze sprzętem problemów, dopiero po przeczytaniu tematów, że ta gra jest taka wrażliwa, zrobiłem test i faktycznie miałem błędy ). Ponoć źle reaguje też na błędy w dysku czy niestabilność procesora. Ten RTS wyjątkowo dużo obciąża każdy element komputera - gra ta może czasami służyć jako dobry tester stabilności PC ^^.
Wyłącza się też czasami gdy nie starcza pamięci RAM w danym momencie - jak miałem 2GB na XP to zawsze po godzinie gry miałem crasha. Raz sprawdziłem z ciekawości ile ciągnie na rozpoczęciu rozrywki - razem z systemem nie miałem więcej niż 1GB zużycia. Po 50 minutach grania wartość ta wzrosła do 1,8GB poboru pamięci...
Ja mam 6 GB pamięci i jest jak jest. Jak już pisałem, wcześniej przez pierwsze kilka dni wszystko było ok. W wolnym czasie spróbuję jeszcze usunąć grę z folderem, bo może zostały jakieś uszkodzone pliki.
A sprawdzałeś je memtestem ?
Możesz spróbować reinstalki...
Wszystkie najnowsze patche oczywiście zainstalowane ? Wersja Steam czy GPGNet ?