Problem z siecią bezprzewodową

Forum Komputery
Odpowiedz
17.05.2011 19:56
Hayabusa
1
odpowiedz
Hayabusa
256
Tchale

Problem z siecią bezprzewodową

Witam, mam problem z konfiguracją sieci bezprzewodowej a konkretnie z podłączeniem laptopa.

Znam klucz.
Laptop wykrywa sieć bezprzewodową.

Ale gdy podaję klucz sieciowy pojawia się komunikat:
Hasło sieciowe musi być 40-bitowe lub 104-bitowe, w zależności od konfiguracji sieci.
Można wprowadzić je jako 5 lub 13 znaków ASCII albo 10 lub 2 znaków szesnastkowych.

Na razie nie mam pomysłu co zrobić.
System - windows XP.

Pozdrawiam !

17.05.2011 19:58
2
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Wpisujesz złe hasło widocznie. Zmień szyfrowanie WEP na WPA, bo złamanie WEP przy odpowiednio silnym ruchu sieci (albo żadnym, jak się ma odpowiednią kartę sieciową) to kwestia kilku minut.

17.05.2011 19:58
wysiak
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Pewnie musisz na laptopie wpisac takie samo haslo (klucz), jakie jest w konfiguracji routera.

17.05.2011 20:03
Hayabusa
👍
4
odpowiedz
Hayabusa
256
Tchale

A to jeszcze sprawdzę choć wydaje się, że hasło właściwe. Tak czy inaczej dzięki, zaraz sprawdzę.

EDIT: nie bangla choć według wszystkich znaków na niebie i zmieni wpisuję poprawnie. Dziwna sprawa.

Spróbowałem podłączyć po prostu do kabla - nic nie zmienia więc cokolwiek jest przyczyną nie chodzi tu o konfigurację samego modemu.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl