Problem z połączeniem internetowym.

Forum Komputery
Odpowiedz
08.04.2011 09:26
1
odpowiedz
Mark24
12
Legend

Problem z połączeniem internetowym.

Od wczoraj ogranicza mi połączenie do 10Mb/s, router jednak jest OK - bo laptop podłączony kablem działa na full. Wykluczyłem kabelki.

Sprawdzałem sieciówkę w PC-cie i nie zgłasza żadnych problemów. Mimo to połączenie pomiędzy routerem a PC jest mocno ograniczone.
10Mb/s to teoretycznie dużo - ale w praktyce net działa sporo wolniej - pewnie ograniczona jest też ilość połączeń etc.

Co może być przyczyną? Gdzie szukać problemu?

08.04.2011 18:13
2
odpowiedz
Mark24
12
Legend

upnę na wieczór - może znajdzie się jakiś pomocny magik komputerowy, który mi podpowie gdzie kliknąć.

Przyznam się, że z tą sieciówką (więcej nie kupię sprzętu ASUS-a strasznie się imho skiepścił) mam problem odkąd pamiętam. Ostatnio w ogóle nie działała i używałem takiej na karcie PCI (którą gdzieś już wywaliłem), po przeinstalowaniu windowsa odżyła. Teraz znów pokazuje fochy.. Przeinstalowywać windowsa nie będę za żadne skarby świata...

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl