Siema. Mam duży problem. Co ok. 10 minut pojawia się proces svchost.exe, który żzera 100% cpu. Jak on się pojawia, komputer zaczyna też głośniej chodzić, co jak się można domyślić nie jest dobre dla procesora. Pogoglowałem, i nie znalazłem rozwiązania dla siebie. Co robić? POMOCY!
Po uruchomieniu się tego procesu, komputer zaczyna mulić, i jak wcześniej pisałem głośniej chodzić.
[2] Co Ci nie pasuje w moim poście nie miły człowieku? To jest pisane na szybko, bo potrzebuje jak najszybciej pomocy.
http://rtfm.killfile.pl/#precyzja
"Co Ci nie pasuje w moim poście buraku? To jest pisane na szybko, bo potrzebuje jak najszybciej pomocy."
Kompletny brak jakichkolwiek szczegolow, wiedzialbys to, gdybys przynajmniej raczyl kliknac w link, i przeczytac co tam jest napisane. I nie o to chodzi, ze mi 'nie pasuje', ja szczerze mowiac, jak kazdy inny tu obecny, mam TWOJ problem gleboko w tylku - to tobie powinno zalezec na ulatwieniu nam udzielenia ci pomocy, a nie nam na pomaganiu. Piszac tak "na szybko" i bezmyslnie tylko utrudniasz sobie otrzymanie pomocy.
Start -> Uruchom -> cmd -> services.msc -> Aktualizacje automatyczne/Windows Update -> Typ uruchamiania: Ręczny i Zatrzymaj -> Restart systemu
Napisz, czy coś się zmieniło.
BTW - to wcale nie musi być plik systemowy, równie dobrze może to być infekcja, wirusy lubią ten plik :]
[edit]
[2] Co Ci nie pasuje w moim poście buraku? To jest pisane na szybko, bo potrzebuje jak najszybciej pomocy.
Odnoś się z szacunkiem do innych, bo nikt ci tu w przyszłości nie pomoże. Przeproś.
[1] Podaj więcej szczegółów, treść błędu, co sie dzieje. Nie jesteśmy jasnowidzami, skąd możemy wiedzieć o co chodzi?
Do tego jeszcze wyzywasz innych.
W menedżerze zadań wejdź w zakładkę Wydajność-> na dole monitor zasobów. Tam w oknie usług ustaw po średnim zużyciu procesora i zobacz co za usługa ci zjada procesor.
Napisz jakie masz oprogramowanie - antywirus, antyspyware, firewall itp.
[3] - Twój sposób nie podziałał.
[4] - Antywirus avast, Windows XP Profesional SP3, a antyspyware i firewall, to niewiem.
Są przypadki że jak się dany program uwezmie na uzytkownika to nie ma zmiłuj. Avast, AVG, Panda, Kaspersky itd mogą "blokować" komputery, są setki przypadków.
Zapewne używasz zapory (firewall) wbudowanej w SP3, dziurawa jak sito. Najlepiej wyłącz a ściagnij dobrego firewalla - też są przypadki że firewalle mają problemy z komputerami... samo życie ;) komp to bezduszna maszyna, działa to działa nie działa to też nie ma żadnych emocji :)