Problem z nowym dyskiem. POMOCY
Witam. Dzisiaj kupiłem dysk twardy seagate ST1000DM003 1TB. Uruchomiłem z starego dysku windowsa i na nowym utworzyłem partycje. Teraz przy botowaniu pokazuje się napis "A DISC READ ERROR OCCURED". Próba instalowania windowsa 7 x64 nic nie daje bo po pierwszym restarciere jest to samo. Płyta główna asus p8h77-v le. Teraz pisze z telefonu i jest ogólnie masakra. Proszę o pomoc
Włóż płytę z Windowsem 7, odpal z niej kompa, zacznij instalować, wybierz instalację użytkownika (?), wykasuj wszystkie partycje (!), a następnie utwórz przynajmniej jedną (zalecane więcej). Ja mam 100 GB na partycję systemową i resztę na pozostałe pliki.
mam ta jedną partycje. Cała pojemność dysku to jest jedyna partycja. Na starym dysku wszystko działa windows się instaluje i nie ma żadnych błędów. Na starym też jest jedna partycja z tym że 500gb mniejsza
Podczas instalacji Windows powinien sam utworzyć sobie przynajmniej 2 partycje. Jedną normalną na system, oraz jedną rozruchową (o pojemności 100 MB). Jeżeli nie będzie tej mniejszej, to system się nie uruchomi.
Partycje glowna ustawiles jako aktywna ?
Dopiero dzisiaj miałem czas to ogarnąć.
Dzięki Narmo.