Montuję film w programie PowerDirector. Wrzucam plik mp3 do linii audio, jednak staje się on wtedy strasznie przekształcony. Tak jakbym w equalizerze poprzestawiał wszystkie suwaki w maksymalnie w górę i w dół. Jednak kiedy edytuję piosenkę w oknie trim brzmi ona normalnie. Co jest tego przyczyną?
Zmień to mp3 w inny format (najlepiej wav) w innym programie i dopiero zaimportuj?
Mało szczegółów. Nie znam tego programu, ale może coś ustawiłeś w ustawieniach ścieżki albo projektu, skoro podgląd jest dobry, a na ścieżce zły.
Próbowałeś na różnych plikach i formatach i zawsze jest tak samo? Nowy projekt i też?
Używałem kiedyś różnych wersji tego programu i nigdy nie miałem problemów z zaimportowanymi mp3.
Ciężko tak na ślepo cokolwiek doradzić, ale tak jak napisał maviozo - Wav powinien działać.
Może jakieś ustawienia dźwięku w programie? Ustawienia samej linii dźwiękowej?
Preferencje projektu (może masz dźwiek ustawiony na bardzo niski bitrate albo częstotliwość)?
Ściągnąłem jakiegoś fixa z jakiegoś angielskiego forum i działa. Widocznie miałem wersję PowerDirectora z takim błędem.
Dzięki za pomoc.