Witam bardzo serdecznie i proszę o pomoć , gdyż podczas grania w różne gry i ogólnie użytkowania mój monitor cały czas klatkuje ( nie wiem jak to nazwać ) i gdy podczas grania pokazuję się chwilowo czarny ekran to nie jest on czarny tylko widać białe migające smkugi tak jest caly czas . Nie wiem co robić . Może monitor się zepsuł albo coś ... Proszę o pomoc !
Gram w Battlefielda bc 2 i podczas gry non stop miga jakby się odświeżal
Nie da się grać ....
Włącz ze dwie inne gry i zobacz co sie będzie działo,jeśli to samo znaczy że awaria i nieś na serwis o ile masz gwarancje zrobią ci za darmo.Spróbuj pozatym pogrzebać w ustawieniach gry i samego monitora;zmień rozdzielczość.Jeśli nie pomoże to zostaje serwis.A jaka marka monitora,gdzie kupowany (sklep stacjonarny czy allegro) i kiedy oraz czy ma gwarancje?
W komputroniku niedawno składany zestaw wcześniej nie było takie problemu . Popodłączałem kable jeszcze raz i nic nie pomogło monitor ASUS 24 cale dokładniejszej nazwy nie znam . Zmiana rozdzielczości nic nie pomaga i to się pojawia gdy jest czarne tło chociaż podczas gier też non stop widać takie odświeżanie i czasem nawet przycinki ...
Jesteś pewien że to monitor a nie coś z samym komputerem?A podłącz ten monitor do innego komputera wtedy będziesz mieć pewność.Spróbuj zmienić z formatu 4:3 na 16:9 i odwrotnie.A jeśli dalej tak będzie to znaczy sie zepsuł i odsyłaj na serwis a temat do zamknięcia.