Cześć, mam pewien problem z moim komputerem - mianowicie kilka dni temu ściągnąłem pewien program i mimo odznaczenia wszystkich opcji ściągnięcia dodatkowych toolbarów i programów i tak kilka śmieci i wirusów spowalniających komputer się zainstalowało, więc postanowiłem przeczyścić wszystko programem Spyhunter, ale ten okazał się nie być darmowy i wydaje mi się że naściągał jeszcze więcej śmieci.
Następnie ręcznie pousuwałem procesy i podejrzane foldery wszędzie gdzie udało mi się je znaleźć, usunąłem pozostałości jakimś programem, zrobiłem skan antywirem AVG i przeczyściłem wszystko programami Ccleaner i Odkurzacz. Niestety coś ciągle pozostało, bowiem Google Chrome przy włączeniu dostaje lekkiej ścinki i nie działają na nim niektóre strony np. Gameshunt.pl, forum.pcformat.pl, filmiki na playerze na Sadisticu nie działają (Video not found). W menadżerze zadań działają ciągle trzy podejrzane procesy: 3yxwaemi.exe, conhost.exe i csrss.exe. Nie mogę sprawdzić ich lokalizacji ani ich wyłączyć (Operacja nie może być zakończona, odmowa dostępu) prawdopodobnie dlatego, że usunąłem je, lub ich część.
Co teraz powinienem zrobić? Proszę o pomoc :/
Dzięki, po zeskanowaniu tymi programami wszystko wróciło do normy, jednak ciągle działają dwa niepotrzebne procesy: conhost.exe oraz csrss.exe. Jakiś pomysł jak się ich pozbyć?
To są procesy systemowe. Jeśli antywirus nie wykazuje infekcji to lepiej je zostaw.