Problem z kartą sieciową bezprzewodową.

Forum Komputery
Odpowiedz
03.09.2011 00:00
1
odpowiedz
zanonimizowany776654
6
Junior

Problem z kartą sieciową bezprzewodową.

Mam taki problem ,że nie mam w tym folderze ( http://imageshack.us/photo/my-images/690/beztytuu444.png/ ) ikony z siecią bezprzewodową.
Nie usuwałem jej!Próbowałem już chyba wszystko zrobić w komputerze w sieciach żeby to przywrócić ale nie wyszło.Próbowałem skonfigurować nową sieć ale było tylko:
-blueconnect(który mam dodany)
-telefoniczny i szerokopasmowy.
Gdy dałem na rozwiązanie problemów na kartę sieciową to pisało że nie mam sterowników.Nie usuwałem żadnych sterowników.
Próbowałem pobrać sterowniki na tego routera/modema ale coś nie wyszło bo pobierało w formacie .bin . Próbowałem to otworzyć w programach które znalazłem.Te programy to :
-ultraiso (tu mi wyskoczył błąd : ''Wolumen ISO 9660 nie znaleziony!''.)
-clonecd
-daemon tools (tu mi też jakiś błąd wyskoczył)/daemon tools pro
Mój router: TP-LINK TL-WR340G 54M Wireless Router
Nie wiem już co zrobić.Może znajdziecie jakieś rozwiązanie .
Myślałem też nad tym żeby znaleźć sterowniki do routera w jakiejś instalce chociaż nie wiem czy są takie bez formatu .bin albo znajdziecie jakieś rozwiązanie do dodania tego czy coś xD.
Z góry dzięki.

03.09.2011 01:22
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Jeżeli to laptop to sprawdź, w jaki sposób włącza/wyłącza się w nim fizycznie kartę sieciową bezprzewodową i ją włącz. Czasami jest to przełącznik, czasami kombinacja klawiszy.
Wejdź też w Panel sterowania --> Menedżer urządzeń i sprawdź, czy nie ma tam przypadkiem jakichś wykrzykników i znaków zapytania.
Jeżeli chcesz zainstalować sterowniki, to powinny one być do karty sieciowej (przewodowej lub bezprzewodowej), a nie do routera.
Pliki bin, które ściągnąłeś to nie są sterowniki (routery tego zazwyczaj nie potrzebują, jeżeli nie pozwalają się podłączyć przez USB), a aktualizacja oprogramowania i ten plik bin trzeba otworzyć w odpowiednim polu na routerze, ale stanowczo to odradzam, bo możesz usmażyć sobie router.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl