Problem z internetem --> Parę pytań

Forum Technologiczne
Odpowiedz
14.02.2017 11:17
kali93
1
odpowiedz
kali93
201
Isildur

Problem z internetem --> Parę pytań

Cześć!
Od jakiegoś czasu mam problem z siecią. Po prostu nagle, odcina mi połączenie, po czym po 30 sek wszystko wraca do normy. Sprawa zgłoszona do Orange, technicy byli dwa razy i już od dzisiaj ma być niby wszystko w porządku. Ale ja nie ufam Orange. Czy jest jakiś sposób żeby monitorować sieć? Chodzi mi tylko o to że chciałbym jakiś prosty programik zapisał sobie albo gdzieś że nastąpiło tyle i tyle przerw w połączeniu? Istnieje w ogóle coś takiego co nie będzie wymagało jakiś skomplikowanych konfiguracji itd?

14.02.2017 11:18
Tal_Rascha
2
odpowiedz
Tal_Rascha
227
Valhalla calling me

Premium VIP

WinMTR

14.02.2017 11:27
kali93
3
odpowiedz
kali93
201
Isildur

Okej, ściągnięte i uruchomione. Jak interpretować dane?:P

14.02.2017 11:31
Tal_Rascha
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Tal_Rascha
227
Valhalla calling me

Premium VIP

Masz tam procentową i liczbową wartość utraconych pakietów, widzisz więc jak duże masz dziury w działaniu internetu, widzisz również w którym miejscu sieci występuje problem, czy bezpośrednio u ciebie w domu czy na jakimś dalszym hoście.
Jest tam też jakość połączenia czyli wysokość pingów.

Możesz też sobie taki log zapisać w formacie txt i pokazać w razie czego technikom z Orange

post wyedytowany przez Tal_Rascha 2017-02-14 11:33:10
14.02.2017 11:45
kali93
4.1
odpowiedz
kali93
201
Isildur

Teraz sprawa trudniejsza, chciałbym potestować to cały dzień na rożnych adresach. Jest jakaś możliwość żeby to zrobić bez włączonego komputera, dla takiego nowicjusza jak ja?
[edit]
Potrzebowałbym dodatkowo program który mierzył by mi zużycie danych, jak problem z Orange się utrzyma to chcę się zaopatrzyć w jakiś mobilny internet, tylko nie mam pojęcia jaki pakiet wybrać.

post wyedytowany przez kali93 2017-02-14 11:58:38
Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl