Problem z grafiką
Witam , mam problem z komputerem a ściślej z grafiką , mianowicie karta mi się przegrzewała , przy spoczynku miała ponad 85 stopni i gry mi sie zawieszały , więc uruchomiłem catalys control center i ustawiłem obroty wiatraka na 100%. Karta graficzna zaczeła bardzo głośno działać no ale trudno. Sprawdziłem i udało się , karta miała 65-70 stopni przy spoczynku. Uruchomiłem grę która najczęściej mi
sie zawieszała , i przestała się zawieszać. Wyłączam komputer , następnego dnia włączam , ładuje się wszystko , gdy uruchomił się CCC odrazu wyskoczył blue screen , i tak za każdym razem , w koncu wszedłem na tryb awaryjny , usunołem CCC i sterownik AMD , pc przestał się wyłączać , zainstalowałem wszystko od nowa i znowu zaczął mi się wyłączać. Co zrobić ? CCC zapamiętuje chyba ustawienia obrotów na 100% ;(
na poczatek sprobuj zainstalowac sterowniki w innej wersji ( chocby starszej ). Ewentualnie poszukaj na necie ( ja osobiscie nie znam ale zakladam ze sa ) innego narzedzia ( nie CCC) do zmiany ustawien obrotow wiatraka. Mozesz tez sprobowac innj wersji CCC.
Ok zainstaluje starszą wersje , może wtedy nie zapamięta ;/
Jezu ! Nic to nie dało pomóżcie , usunołem sterownik , zainstalowałem starszy o dwie wersje, włączyłem pc i gdy załadował się CCC automatycznie pojawił się blue screen, więc niestety i starsza wersja zapamiętała ustawienia obrotów :( A nie ma jakiegoś sposobu by usunąć same CCC ?