Problem z grafiką

Forum Komputery
Odpowiedz
02.10.2011 10:45
1
odpowiedz
zanonimizowany766738
21
Konsul

Problem z grafiką

Witam , mam problem z komputerem a ściślej z grafiką , mianowicie karta mi się przegrzewała , przy spoczynku miała ponad 85 stopni i gry mi sie zawieszały , więc uruchomiłem catalys control center i ustawiłem obroty wiatraka na 100%. Karta graficzna zaczeła bardzo głośno działać no ale trudno. Sprawdziłem i udało się , karta miała 65-70 stopni przy spoczynku. Uruchomiłem grę która najczęściej mi
sie zawieszała , i przestała się zawieszać. Wyłączam komputer , następnego dnia włączam , ładuje się wszystko , gdy uruchomił się CCC odrazu wyskoczył blue screen , i tak za każdym razem , w koncu wszedłem na tryb awaryjny , usunołem CCC i sterownik AMD , pc przestał się wyłączać , zainstalowałem wszystko od nowa i znowu zaczął mi się wyłączać. Co zrobić ? CCC zapamiętuje chyba ustawienia obrotów na 100% ;(

02.10.2011 11:01
PanSmok
2
odpowiedz
PanSmok
269
Legend

na poczatek sprobuj zainstalowac sterowniki w innej wersji ( chocby starszej ). Ewentualnie poszukaj na necie ( ja osobiscie nie znam ale zakladam ze sa ) innego narzedzia ( nie CCC) do zmiany ustawien obrotow wiatraka. Mozesz tez sprobowac innj wersji CCC.

02.10.2011 11:03
3
odpowiedz
zanonimizowany766738
21
Konsul

Ok zainstaluje starszą wersje , może wtedy nie zapamięta ;/

02.10.2011 11:19
4
odpowiedz
zanonimizowany766738
21
Konsul

Jezu ! Nic to nie dało pomóżcie , usunołem sterownik , zainstalowałem starszy o dwie wersje, włączyłem pc i gdy załadował się CCC automatycznie pojawił się blue screen, więc niestety i starsza wersja zapamiętała ustawienia obrotów :( A nie ma jakiegoś sposobu by usunąć same CCC ?

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl