Witam,
Zainstalowałem dziś Maxa Payne'a 3 i gdy chcę go uruchomić wyskakuje taki komunikat -> http://imageshack.us/a/img834/6043/mp3bd.jpg . Ponów próbę nic nie daje a gdy nacisnę tryb offline to pisze, że muszę zaktualizować grę. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić?
Pozdrawiam
Muve należy do Cenędzy. Pewnie darmowy praktykant się pomylił i przysłali Ci wadliwą wersję. Zainstaluj od nowa, albo spamuj ich mailami.
Napisałem do Muve. Otrzymałem taką odpowiedź:
Proszę wyłączyć na czas instalacji programy działające w tle, w tym program antywirusowy, mogą one niekiedy blokować instalację gry. Grę proszę instalować z konta administratora systemu.
Jeżeli nie rozwiąże to problemu, proszę odinstalować grę, uruchomić ponowie komputer, wyłączyć programy działające w tle i spróbować ponownej instalacji.
Oczywiście nic to nie pomogło. Dziwne jest to, że po zainstalowaniu, pierwsza aktualizacja instaluje się poprawnie a dopiero przy drugiej wywala błąd.
Dziś otrzymałem od Muve, a właściwie Cenędzy, taki mail:
Proszę jeszcze spróbować ręcznej instalacji patcha:
patches.rockstargames.com/prod/mp3/Game_EFIGS/MP3_Patch_Update_1_0_0_55.exe
patches.rockstargames.com/prod/mp3/Launcher_EFIGS/MP3_Launcher_1_27_0_0.exe
oraz aktualizacji Social Club:
patches.rockstargames.com/prod/socialclub/Social%20Club%20v1.0.9.7%20Setup.exe
Jeżeli nie rozwiąże to problemu, proszę wyłączyć programy i usługi uruchamiane przy starcie systemu (uruchomić komputer w trybie czystego bootowania), w celu sprawdzenia czy problem nie jest spowodowany konfliktem z innym programem. Aby to zrobić proszę wykonać kroki:
1) Na klawiaturze wcisnąć klawisze "Logo Windows" + R. (lub w przypadku windows xp Wybrać Start -> Uruchom)
2) Wpisać: msconfig i wcisnąć Enter
3) w zakładce Usługi zaznaczyć opcję Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft a następnie odznaczyć pozostałe na usługi (kliknąć Wyłącz wszystkie)
4) W zakładce Uruchamianie odznaczyć wszystkie programy (kliknąć Wyłącz wszystkie)
5) Zatwierdzić zmiany i uruchomić ponownie komputer
Komputer uruchomi się w trybie czystego bootowania, proszę wtedy sprawdzić czy gra uruchomi się poprawnie.
Aby powrócić do trybu normalnego po uruchomieniu narzędzia konfiguracji systemu "msconfig" należy w zakładce Ogólne wybrać pozycję "Uruchamianie normalne", zatwierdzić i uruchomić ponownie komputer.
Instalacja na innym dysku nic nie dała. Patch 1.27.0.0 oraz aktualizacja Social Clubu zainstalowały się bezproblemowo, ale gdy chcę włączyć drugi patch, to od razu wyskakuje to -> http://imageshack.us/a/img717/1382/mp3bdpatch.jpg . Po uruchomieniu systemy w trybie czystego bootowania i włączeniu MP3 łatka pobrała się i gra się uruchomiła. Teraz mam inny problem. W menu (w grze jeszcze nie sprawdzałem) kursor myszy wyjeżdża poza ekran. Normalnie dojeżdża się do krawędzi i koniec a ja mogę w prawo i na dół myszą wyjechać za ekran. Wie ktoś co to może być?
A teraz najważniejsze. Czy ta sytuacja, którą opisałem pokazuje, że winien jest mój komputer bądź gra? Teoretycznie to jakiś program się gryzie skoro przy czystym systemie aktualizacja się zainstalowała, ale co może się gryźć? Nie używam żadnych fikuśnych programów tylko raczej te co większość ludzi.
Witam! Mam ten sam problem, z tego co czytałem udało ci się go rozwiązać. Proszę o odpowiedź.