Problem z Google Chrome.
Mam go od dłuższego czasu i do dziś nie znalazłem skutecznego rozwiązania.
Problem następujący, po włączeniu przeglądarki nie działa żadna strona (tak, inne przeglądarki działają) ale za to jest to:
Nie można połączyć się z internetem
Produkt Google Chrome nie może wyświetlić strony internetowej, ponieważ komputer nie jest połączony z internetem.
Możesz spróbować zdiagnozować problem, wykonując następujące czynności:
Kliknij kolejno Start i Uruchom, wpisz %windir%\\network diagnostic\\xpnetdiag.exe, a następnie kliknij OK.
Błąd 106 (net::ERR_INTERNET_DISCONNECTED): Połączenie internetowe zostało utracone.
To nie firewall, to nie antywirus, co to może być?
1. Sprawdź w "Dodaj/Usuń programy" czy nie masz czasem zainstalowanego Nvidia Firewall (może się też nazywać Nvidia Network Access Manager). Jeśli jest, odinstaluj. Cholernie wkurzające i całkowicie zbyteczne gówno.
2. Sprawdź czy przypadkiem nie masz ustawionych serwerów proxy w Chrome (nie wiem jak, nie używam jej).
Podaj swoją specyfikacje - system, procesor, grafike, karta sieciowa, router, jaki internet, ramy, hdd, wersje przegladarki itd. Dodatkowo mozesz odpalic msconfig i wkleic loga a tak w ogole to polecam Opere - wg badan przegladarka dla najinteligentniejszych ludzi
[2] - Punktem pierwszym rozwiązałeś stary mój wielki problem który mi strasznie ciążył ! Wielkie dzięki !!