Problem z formatem
Musze sformatowac wszystkie dyski na pc i pojawia sie pewien problem. Wchodze w biosa, boot sequency i wszystkie boot device maja ustawione CD/DVD:HL-DT-STDVD Rom i nie wiem jak wlaczyc bootowanie cd-romu, bo z takim ustawieniem wlacza mi sie normalnie windows. W kazdym boot device moge wybrac oprocz CD/DVD... : Disabled, IDE-0:ST340014A, Floppy:1.44mb. Jakies pomysly? Odrazu mowie ze ten bios ma z 10 lat tak jak caly komputer (nazwa biosa: ambios new setup utility - v 3.31a)
JESLI plyta windowsa jest bootowalna, to powinno wystarczyc - obserwuj komunikaty przy starcie kompa, i wcisnij klawisz kiedy bedzie napisane "Press any key to boot from CD", albo cos zblizonego. Jesli masz wlozona plyte, i sie to nie pojawia, to albo wypal swojego pirata poprawnie, albo kup system.
Problem w tym ze nic nie zmienialem i wszystkie boot device bylo ustawione na cd/dvd i zawsze odpalal sie windows i nie wiem teraz na co zmienic zeby bootowalo plyte.
Może przywrócić ustawienia fabryczne? Wyjąć baterię na jakiś czas lub wczytać domyślną konfigurację (Load Defaul Settings).
Caly czas to samo, wszystko ustawione na cd i nic, wchodzi windows normalnie
Może klawiatura USB Ci nie działa i nie ma reakcji na naciśnięcie dowolnego klawisza by zacząć instalację?