Problem z dźwiękiem

Forum Komputery
Odpowiedz
17.09.2019 10:08
marcinbvb
1
odpowiedz
marcinbvb
165
Generał

Problem z dźwiękiem

Witam
Otóż mam taki problem z dźwiękiem. Wczoraj zaktualizowałem system (duży błąd) i zaczęły się problemy z dźwiękiem. Na co dzień używam dość już chyba wiekowej karty zewnętrznej CREATIVE SB X-FI SURROUND 5.1. W sumie mam i tak podpięte teraz tylko 2 przednie i subwoofer. Jednak po aktualizacji systemu ta karta nie działa prawidłowo. Szukam i nie potrafię znaleźć do niej jakiś w miarę nowych sterowników, a to co miałem zainstalowane na komputerze przestało działać. Przednie działają ale nie gra bass. To samo mam przy przy karcie dźwiękowej z płyty głównej. Nie gra subwoofer. Przy testowaniu i klikaniu po kolei na każdy głośnik wszystkie grają ale już podczas odtwarzania bass milczy. Ktoś ma rady jak to uruchomić aby grało prawidłowo?
Edit; zainstalowałem starszą wersję sterowników do karty Realtek HD Audio która niby jest lepsza i ok system wykrywa kartę, dźwięk jest tylko dalej nie ma bassu. Jest menadżer dźwięku w którym pewnie da się to ustawić ale nie idzie go włączyć. Klikam dwa razy i nic.

post wyedytowany przez marcinbvb 2019-09-17 10:23:59
Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl