Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z certyfikatem.

20.07.2019 17:45
ddawdad
1
ddawdad
75
Przegryw
Image

Problem z certyfikatem.

Witam. Dziś mój komputer wrócił z naprawy i od razu pojawił się problem. Gdy uruchomiłem Explorer, by zainstalować Chrome pojawił się "Alert Zabezpieczeń" o treści "Informacje o cofnięciu certyfikatu zabezpieczeń dla tej witryny nie są dostępne" . Wcisnąłem opcję "Wyświetl certyfikat" i pojawiło się to co jest na obrazku. Udało mi się jakoś przez to przebrnąć poprzez ignorowanie tego i zainstalowałem Chrome'a lecz udało się to po kilku próbach, a tam znowu to samo, tym razem było napisane "Połączenie nie jest prywatne
Osoby atakujące mogą próbować wykraść Twoje informacje ze strony chrome.google.com (na przykład hasła, wiadomości lub dane kart kredytowych)."
. Nie poddałem się i tym razem zainstalowałem Operę i Firefoxa. W przypadku tego pierwszego jest to samo co przy dwóch poprzednich przeglądarkach, Firefox natomiast działa bez zarzutów. Szukałem rozwiązań na internecie lecz nie bardzo rozumiem o co z tym chodzi. Pomoże ktoś? Dodam też, że mój Windows to 8.1
Edit: Przy instalowaniu pojawia się też komunikat od Windowsa, że nie można uzyskać dostępu do jego filtra i określić bezpieczeństwa.

post wyedytowany przez ddawdad 2019-07-20 17:51:49
20.07.2019 17:48
DanuelX
2
odpowiedz
1 odpowiedź
DanuelX
82
Kopalny

Ustawić datę w biosie.

20.07.2019 18:41
ddawdad
2.1
ddawdad
75
Przegryw

Zrobiłem to już dwa razy, ale nadal to samo.

20.07.2019 18:50
3
odpowiedz
kriskow11
2
Generał

To może bateria w biosie o ile takie coś jeszcze nadal funkcjonuje

20.07.2019 22:14
4
odpowiedz
zanonimizowany1037485
13