Problem systemowy - Android

Forum Komputery
Odpowiedz
30.10.2012 14:12
1
odpowiedz
zanonimizowany797354
19
Centurion

Problem systemowy - Android

Witam , jestem posiadaczem tabletu go clever tab a103 z neonetu , mialem problemy juz z "głupiejącym ekranem" , potem zainstalowalem Cyanogenmod 9 według instrukcji urzytkownika Mozart07 , wstawiąjącego filmy na yt o tej tematyce , z jego "zmodyfikowanym romem" , bo nie dzialala kamerka , g sensor i przycisk back , mimo wszystko nic sie nie zmienilo , tyle ze ekran przestał głupieć . Kolejnym problem pojawił się przy wyjmowaniu karty SD , tablet wywalił komunikat , że karta sd jest uszkodzona , a 2 gb pamięci wewnętrznej zostało poprostu "wessane" , pozostała tylko pamięć "systemowa" . Nie pomagały ustawienia fabryczne , ponowna instalacja romu , czyszczenie tabletu całkowicie ( wipe data factory reset ) , itd. . Kontaktując się z wyżej wymienionym , otrzymałem radę , aby zainstalować Cyanogenmod 10 , tak też zrobilem . Instalacja przebiegła bezproblemowo , tablet się rebootował , i ... Zatrzymał się w momencie uruchamiania , czyli na tym etapie , gdzie pojawia sie logo CM10 i kręci się w kólko . Po 10 minutach mówie sobie - ok dam mu jeszcze chwile , bo to pierwsze uruchomienie itd. po 2 godzinach , postanowilem zresetować tablet i spróbować jeszcze raz . Sytuacja dalej się nie zmienila . Szukałem rozwiązania w internecie , ale znalazlem tylko , żeby wejść w tryb recovery i zainstalować rom na nowo ... Co wy o tym myślicie ? Jak wejść w tryb recovery - jaka kombinacja przycisków go uruchomi . Jak ktoś jest w stanie , to serdecznie prosze was , drodzy Forumowicze , o opisanie mi tej operacji krok po kroku :) będę bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam

30.10.2012 14:30
2
odpowiedz
zanonimizowany797354
19
Centurion

up

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl