Problem- GTX260 i spory problem ze sterownikami

Forum Komputery
Odpowiedz
30.03.2011 12:42
😡
1
odpowiedz
Niarsun_NPC
9
Legionista

Problem- GTX260 i spory problem ze sterownikami

Witam ;) Mam dosyć dziwny problem ze sterownikami do tejże karty. Polega na tym że, na sterownikach od wersji 190.62 w dół wszystko chodzi ładnie pięknie cud miód i orzeszki. Natomiast przy każdym nowszym (aż do obecnie najnowszego 266.58) mam spory problem przy rozruchu komputera. Otóż kiedy tylko sterownik zyskuję władzę nad kartą (od momentu pokazania się logo windows) obraz zaczyna migać i zmieniać rozdzielczość na podstawową i tak w kółko do momentu aż karta się "rozgrzeje". Czasem trwa to nawet do 5 minut. Za słaby zasilacz można z miejsca wykluczyć, bo przy graniu na high detalach oczywiście nic się nie dzieje, gry chodzą płynnie. Co dziwniejsze na starej karcie graficznej która również jest kompatybilna z najnowszymi sterownikami (6800 GT) dzieje się dokładnie to samo. Po odinstalowaniu nowych i wgraniu starych wszystko wraca do normy. Pełna specyfikacja kompa w sygnaturze ;)

02.04.2011 22:55
2
odpowiedz
Niarsun_NPC
9
Legionista

ktoś coś pomoże w tej sprawie? ;p

02.04.2011 23:08
3
odpowiedz
Juusus_NPC
25
Legend

Format będzie chyba najprostszym rozwiązaniem.

03.04.2011 11:44
Mateusz16b
👍
4
odpowiedz
Mateusz16b
144
Rycerz

Ja mam podobny problem ,ale go rozwiązałem.

Musisz wejść w polecenie uruchom --> usługi --> i tam wyłączyć wszystkie procesy Nvidii z automatycznego uruchamiania na ręczne. To pomoże ci w utrzymaniu jednej rozdzielczości podczas każdego startu Windows.

Natomiast nie wiem jak rozwiązać problem z ciągłym wyświetlaniem się komunikatu "sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność". Też mam kartę GTX 260 i są z nią małe problemy.

03.04.2011 11:54
Orzołek
5
odpowiedz
Orzołek
156
Haters gonna hate

Zostań przy starych sterownikach... W przypadku sterów często się zdarza że stare są lepsze od nowych.

03.04.2011 11:55
6
odpowiedz
Niarsun_NPC
9
Legionista

@Lukas172_Nomad_
Format nic nie daje próbowałem ;)

@Mateusz16b
Dzięki za radę, faktycznie trzyma rozdzielczość. Miło wiedzieć że to nie wina mojego sprzętu, tylko Nvidia po prostu nie potrafi zrobić dobrego sterownika. Chyba czas pomyśleć o przesiadce na jakiegoś radka ;/

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl