Praca na wakacje
Zbliżają się wakacje, więc postanowiłem z kumplami znaleźć sobie jakąś tymczasową pracę. Jest tylko pewien problem: mamy po 15 lat. Czy w takim wieku przyjmą nas do roznoszenia ulotek czy czegokolwiek innego? Jeżeli tak, to gdzie powinniśmy się zgłosić?
Żeby legalnie i coś zarobić w takim wieku to raczej bez szans. Sam jak szukałem pracy mając 15lat to totalnie nic niema, bardzo duże ograniczenia są, milion różnych dokumentów trzeba podać dla pracodawcy i jego odpowiedzialność za ciebie.. Nie mówiąc już o ograniczeniach godzin pracy i zarobku.
Ja jednak przy okazji zadam pytanie o podobnej tematyce. Mam 17lat. Czy są jakieś organizacje które organizują prace zagranicą dla ludzi w moim wieku? Po 16 roku życia z tego co wiem ograniczenia są dużooo mniejsze, w moim kraju to nie znajdę żadnej pracy (na Litwie mieszkam xP) ale tak za granicą chyba dałoby radę..any ideas?
Prace sezonowe: malina, truskawka, jagoda, tytoń, aronia itp. do tego nie potrzebujecie pełnoletności a przy odrobinie wysiłku możecie naprawdę dobrze zarobić.
Tylko trzeba chcieć. :)
[3] - Mieszkam w Łodzi, na Bałutach. Tutaj raczej ciężko znaleźć maliny czy jakiekolwiek owoce.
badzcie szoferami o.s.t.r.ego
A ja zapytam co mogę robić, kończąc na początku wakacji 18 lat? Niby otwierają się możliwości, ale niewiele o nich wiem.
Ostatnią godzinę przeszukiwałem internet i słabo. Co zagranicą to od 18.
@mackof
Zobacz ogłoszenia. Zbierają grupy ludzi na różne farmy/plantacje zagranice. Główne wymaganie to jakoś znać angielski i mieć te 18 lat. Use google man.
Słyszałem kilka historyjek jak grupka ludzi se wyjechała gdzieś za granice w ciemno i w dzień znajdywali pracę.. Ciekawie jak to jest naprawdę..
Jeśli jesteś kreatywny, zrób to co ja - graj ulicznie. Ja np. skonstruowałem sobie prowizorkę perkusji, kumpel i brat na wiosłach i jechana. Nie ma to, jak porobić z siebie debili ;p
Wpadliśmy na ten pomysł, gdy przeszliśmy pół Gdyni w poszukiwaniu roboty. Ja mam 16 lat, kumpel 17. Nic nie znaleźliśmy. Ciągle tylko "Zostawcie swoje numery. Będzie robota to zadzwonimy". Wszyscy wiedzą, co to oznacza :)