Mam komputer stacjonarny z procesorem AMD athlon 64 x2 dual core 4400+ 2.3 ghz ze zintegrowana kartą graficzną i płyta główną od gigabyte. Chciałbym dołożyć do niego zwykła kartę graficzną: Gigabyte GeForce CUDA GTX 750Ti 2GB DDR5 128BIT DVI/DP/2HDMI BOX BOX
Moje pytanie brzmi czy ta karta będzie współpracować z moim kumputerem, a jeśli tak to gdzie i jak ją podłączyć. Dodaje zdjęcie wnętrza mojego komputera
Ty chcesz wladowac karte o wartosci 500pln do procesora o warosci 15pln? :D Rozejrzyj sie za 9800GT, za jakies 70PLN powinienes dostac.
A czemu nie? Ja się tym nie znam i Poprostu szukam wsparcia. Czy takie zestawienie jak podałem nie wiem no spali się czy coś?
Chodzi o to, ze wydasz mase kasy na karte, a nic ci to nie da , bo reszta podzespolow nie pozwoli na wykorzystanie pelni mocy karty.
Za 700zł spokojnie złożysz komputer do wiedźmina 3. GTX 460 ~225zł, jakiś c2q np q6600 ~200zł, płyta z socketem 775 ~125zł, zasilacz ~150zł. Trochę się podkręci i Wiesiek pójdzie na średnich z cieniami i niektórymi postprocesami na niskich w 30fps.
Nie no wiedźmina nie chce ale chodzi mi tylko o to aby na tym kompie ruszył symulator farmy 2015 od techlandu. No i tylko kartę mam za słaba
A jak bym właśnie ta GTX 460 tyko włożył to by mogło być? Czy musze tak jak mówisz jeszcze płytę i procesor?
Procesor byłby za dużym bottleneckiem. Z tym komputerem już nic nie zrobisz, możesz jedynie zachować dysk albo wiatrak, albo ram jeśli te kości mają przynajmniej po 2gb, poza tym zasilacz pewnie jakiś stary złom masz
Nie no wiedźmina nie chce ale chodzi mi tylko o to aby na tym kompie ruszył symulator farmy 2015 od techlandu
Nie znam się na tych kompjuterach ale gust masz dobry.
Pozdrawiam