Potrzebuję podłączyć komputer z telewizorem bez hdmi i bez wifi
W moim telewizorze nie domaga podłączanie urządzeń przez wifi (laptop , tower) i połączenie jest niestabilne. Podłączenie przez hdmi odpada bo urządzenia są w osobnych pomieszczeniach. Pomyślałem, że może są urządzenia z własnym modułem wifi, które by był pośrednikiem między laptopem łączony przy pomocy wifi , a telewizorem łączonym hdmi. Pół sekundowy input lag nie ma dla mnie znaczenia, liczy się stabilność połączenia. Znacie takie urządzenia, albo macie inny pomysł ?
Najlepiejs chyba FIrestick od amazona mam podlaczony do projektora. a byl podlaczony chyba juz do wiekszosci urzadzen w moim domu.
Nie wiem co ma na tym tv leciec ale da sie zainstalowac nawet iptv. No i mirroring tez raczej pojdzie bo obsluga jest natywna.
Jezeli masz jeszcze usb to mozesz zasilac w loopie, bez zewn. zrodla.
Ludzie już sobie odkładają na jakieś steammachinsy, jak można sobie kupić takie bajer za ułamek ceny i mieć prawie to samo z mocniejszym konfigurowalnym osprzętem :D
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/car-audio/transmitery-fm/transmiter-ugreen-cm737-czarny
Ciekawe czy to faktycznie dobrze działa, bo sam byłbym zainteresowany czymś takim. Jeśli za te pieniądze spełniało swoje zadanie. Muszę poszukać jakiś recenzji w sieci, może zaryzykuję aby sprawdzić.