Poszukuję gry o statku kosmicznym !
Witam, poszukuję gry gdzie latało się statkiem kosmicznym, widok gry był z boku. W tle były różne planety. Zadaniem tej gry było wyeliminowanie wrogów którzy pojawiali się przed nami.. (Jakieś potwory które przypominały nietoperze, bądz też inne statki) Latając tworzyły one duże koła. Nie wiele jednak pamiętam z tej gry, zaznaczam też, że grałem w wersje DEMO. Na końcu wlatywało się do jakby jakiejś bazy i walczyło z wielkim okiem które strzelało do nas laserem. Po ukączeniu gry włączał się filmik gdzie były pokazane inne światy czy coś takiego (poprostu rzeczy, potwory który nie bylo w demie) <-- Ale to już mniejsza z tym
Zaznaczam, że ta gra jest bardzo stara, grałem w nią może w 2000-2001-2002 roku.
Zaznaczam, że ta gra jest bardzo stara, grałem w nią może w 2000-2001-2002 roku.
Nie chodzi Ci może przypadkiem o Atomaders?
http://www.victorygames.pl/Atomaders
Jedyne co przychodzi mi w tej chwili do głowy...
"gra jest bardzo stara, grałem w nią może w 2000-2001-2002 roku."
Lol co za czasy. To ja grałem w 1990 w Project X na c64 i to była bardzo stara gra.
Koledzy.. Ja myśle, że ta gra może być starsza, ale Ja akurat w nią grałem w takim roku, źle Mnie zrozumieliście
Teraz na kickstarterze była zbiórka na jakiś symulator statku kosmicznego ale niestety gra ma sie pojawić dopiero w 2014
bogi1 podał tytuł Aegis Wing, po obejrzeniu kilku obrazków i filmików z tej gry uznałem, że jest ona najbardziej podobna do tej której szukam, ale wygląda jakby to był remake z super grafiką i innymi bajerami. Kurcze no.