Portal 2 - instalacja przed premierą?

Forum Komputery
Odpowiedz
30.03.2011 23:20
1
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

Portal 2 - instalacja przed premierą?

Jak wyżej, mam niestety słabe łącze (mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych gdzie sieci takie jak chociażby neostrada nie wchodzą w rachubę).

Zastanawiam się więc, czy Steam umożliwi pobranie gry np. tydzień przed premierą i w dzień premiery normalne jej odpalenie bez dociągania czegokolwiek, czy możliwość pobrania gry pojawi się dopiero 19 kwietnia?

Jakoś nie bardzo mam ochotę czekać grubo ponad dobę na ściągnięcie kilkunastu GB przy łączu 1Mbit, wówczas gdy wersję pudełkową odpaliłbym ot tak.

Sprawa jest prosta, jeżeli całość będę mógł mieć na dysku jeszcze przed wypuszczeniem gry - kupuję cyfrowego pre-ordera.
Jeżeli download rusza z premierą gry - kupię wersję pudełkową.

Ma ktoś jakieś info na ten temat?

PS. Na forum Steam nie zauważyłem żadnych konkretów.
PS2. Kategoria komputery, bo dotyczy aspektu technicznego.

30.03.2011 23:22
Damian1539
2
odpowiedz
Damian1539
87
4 8 15 16 23 42

Nie będziesz mógł ściągnąć przed premierą. Dopiero w dniu premiery gra zostanie udostępniona do ściągnięcia. Przynajmniej tak zawsze było z innymi grami. W dodatku myślę że jak kupisz wersję pudełkową to wcale nie będziesz musiał nic dociągać. Valve nie robi takich numerów :P

30.03.2011 23:23
3
odpowiedz
zanonimizowany19573
42
Legend

Jak zawsze z grami Valve (i nie tylko), będzie preload i w dzień premiery pliki ci się odblokują.

30.03.2011 23:24
kjx
4
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Ale, za przeproszeniem, jakie to ma kurde znaczenie? Tak bardzo Ci zależy na tym aby zagrać dokładnie w dniu premiery? Dla mnie to dziwne trochę; czekałem kilka lat, mogę poczekać i dwa dni.

30.03.2011 23:26
5
odpowiedz
zanonimizowany19573
42
Legend

Tak bardzo Ci zależy na tym aby zagrać dokładnie w dniu premiery?
Well, DUH.

30.03.2011 23:28
kjx
6
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

A gdzie słitaśny różowy konik?

Poza tym, nie wiem co Wy widzicie w tym Portalu. Jedynkę kupiłem i po piątej planszy wyłączyłem. Nudny.

PS. To tylko moja opinia, do której mam pełne prawo :)

30.03.2011 23:34
7
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

kjx - Nie zależy, ale chiałem wiedzieć jakie jest nastawienie Steama w stosunku do pre-downloadu. Po doświadczeniu z HL2 nie zamierzam ponownie czegokolwiek ściągać w dniu premiery bo to była katastrofa, serwery leżały i kwiczały.

Jeżeli Portala będę mógł mieć wcześniej na dysku - zamówienie składam teraz.

" Dla mnie to dziwne trochę; czekałem kilka lat, mogę poczekać i dwa dni. "

Wytłumacz to tym co stali w kilkugodzinnych kolejkach po iPada 2 - kilka dni temu ;)

edit:

Mogłeś się przemóc i przejść kilka poziomów, gra się rozkręca. Sama jej konwencja jest świetna, ta sterylność, odizolowanie + GLaDOS wprowadzają w bardzo specyficzny klimat, który mi akurat odpowiadał. Nie ulega jednak wątpliwości że tytuł jest bardzo charakterystyczny i nie każdemu musi pasować.

30.03.2011 23:35
kjx
8
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Wytłumacz to tym co stali w kilkugodzinnych kolejkach po iPada 2 - kilka dni temu ;)

A tych to kompletnie już nie rozumiem. Trzeba mieć siano zamiast mózgu żeby w ogóle coś takiego kupować :)

@up: Kiedyś się przemogę. Tylko, że takich gier do "przemożenia się" mam kilkanaście ;)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl