Witam, chciałem sobie otworzyć porty pod grę Arma 3. Wszedłem na stronę "portforward.com" wybrałem zakładkę Port Forward Guides, znalazłem na liście swój router TP-Link TL-WDR4300 później wybrałem grę Arma 3 i zrobiłem dokładnie wszytko tak jak w poradniku uwzględniając swoje ipv4 z "ipconfig", i niestety porty dalej są zablokowane dodam równiesz, że restartowałem router. I nie wiem czy to ważne ale w moim domu są 2 komputery u mojego brata u którego w pokoju jest router no i u mnie.
dobre ip podałeś? w przekierowywaniu portów zazwyczaj trzeba wpisać IP wewnętrzne, które router przydzielił danemu komputerowi np. 192.168.0.X (gdzie X to np. 102), a następnie port, który ma przekierować np zakres:
2302-2305 UDP i w kolejnych polach identyczne numerki 2302-2305 UDP + wymyślona przez ciebie nazwa dla tej reguły np: arma 3. I wtedy SAVE i po chwili porty powinny być przekierowane. Tak robiłeś mniej więcej?
A skąd masz net? Kto jest dostawcą netu? jaka firma? Istnieje szansa, że dostawca przydziela ci ip wewnętrzne (dawniej płaciło się niektórym dostawcom jednorazowo 5 zł za publiczne, zewnętrzne ip).
ip mam wewnętrzne, przy odblokowywaniu podałem ip 192.168.0.102, a wiem że są po blokowane bo użyłem programu który to sprawdza.