Pomysł na reklamę

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
15.05.2012 19:38
Lysack
1
odpowiedz
Lysack
68
Przyjaciel

Pomysł na reklamę

Jak zapewne część z Was wie, posiadam sklep z piwami regionalnymi i zagranicznymi. W związku ze zbliżającymi się mistrzostwami oraz dniami miasta, w którym prowadzę ten sklep zdecydowałem się na reklamę.

Reklama będzie wydrukowana w gazecie. Projekt jest już w cenie, lecz nie mam pomysłu co można zamieścić w treści reklamy. Z doświadczenia wiem, że samo napisanie pobieżnej oferty i adresu zbyt dużego rezultatu nie przynosi. Trzeba ludzi jakoś zachęcić do przyjścia.

Problem jest jednak taki, że nie mogę prowadzić promowanej sprzedaży piwa (w sensie, że nie wchodzą w grę żadne bezpośrednie rabaty cenowe czy jakieś gratisy).

Może Wy macie jakiś pomysł co zamieścić w okienku o wymiarach 96x64mm?

Pomyślałem, że warto byłoby zrobić jakąś akcję, żeby przy okazji sprawdzić skuteczność tej reklamy, czyli skłonić ludzi do przychodzenia do sklepu właśnie z tym fragmentem gazety.

Jedyne co przychodzi mi do głowy na chwilę obecną to ufundowanie nagrody możliwej do zdobycia poprzez losowanie. Coś w stylu "Przyjdź z tym kuponem, zrób zakupy za min. 20zł i wygraj wspaniały zestaw prezentowy"
Wtedy będę wiedział ile osób rzeczywiście skorzystało z danej formy reklamy, a nie określając formy wydawania pieniędzy (np ktoś może sobie kupić za 20zł chipsów, papierosów lub zapalniczek) ani tego, że w skład nagrody wchodzi piwo, jak sądzę jestem w zgodzie z przepisami.

15.05.2012 19:44
😈
2
odpowiedz
zanonimizowany800838
10
Generał

Za pomysły też się płaci.

15.05.2012 19:48
Will Barrows
3
odpowiedz
Will Barrows
115
Senator

lysack placi czokoszokami

15.05.2012 19:59
Browar Drinker
😈
4
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Dziwki... dziwki się zawsze dobrze sprzedają.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl