Witam
Mam dzisiaj do was pytanie którą kartę graficzną wybralibyście do gier:
1 GeForce 8800 GTX 768MB 384bity
2 MSI GT 230 1GB 256Bit
3 NVIDIA 9800GT 512MB 256bit
Wiem karty nie są za dobre jak na dzisiejsze czasy ale mam problem z kasą w tej chwili i chciałbym coś dorwać w miarę dobrego do 250zł:)
Czekam na odpowiedz:)
Mile widziane nowe propozycje:)
A i jeszcze jedno karta z 128bitami da sobie radę z teraźniejszymi grami?
za 250 zl mozna kupic na allegro HD4850 ktory jest znacznie lepszy od tych kart 2. z tych 3 kart najwydajniejsza była by 8800GTX ale grzeje się i pobiera duzo prądu stara technologia 90nm
Używana wiecie jak to jest z używanymi kupie używaną kartę graficzną dam to 250 zł i po tygodniu się okaże że karta niestety spaliła się
4850
i po tygodniu się okaże że karta niestety spaliła się
Co za bullshit... Jeżeli będzie działać i będą normalne temperatury to nie ma prawa się spalić.
No to jednak się zdecyduję na HD 4850 używanego a powiedzcie jeszcze mi jedną rzecz czy te karty są awaryjne?
Ale może być "pieczona" i rzeczywiście po tygodniu, dwóch paść...
A tak BTW to zdaje się, że ty tą kartę to już gdzieś tak od grudnia kupujesz? W tym kilka razy mówiłeś, że już kupiłeś i za każdym razem inną *_*
Pieczone są owszem ale GF'y najczęściej z serii 7xxx 8xxx i 9xxx. Z tego co słyszałem pieczenie radeon'ów często powoduje zniszczenie karty, więc o to bym się nie martwił. Jeśli będzie działać to powinno być ok.
4850 sama w sobie jest dobrą kartą. Na pewno nie jest bardziej awaryjna niż GeForce'y o podobnej wydajności.
Browar Drinker... Dlatego się teraz pytam bo wcześniej miałem GF 8800GT i teraz mam nowego kompa i chce kupić jakąś nową kartę do niego:)