Podejrzanie mało miejsca na dysku

Forum Komputery
Odpowiedz
09.07.2012 14:21
boskijaro
1
odpowiedz
boskijaro
82
Nowoczesny Dekadent

Podejrzanie mało miejsca na dysku

Mam taki problem, od niedawna zacząłem znów użytkować swojego PCta i zauważyłem, że na partycji C jest podejrzanie mało miejsca (są dwie partycje, dysk 80gb).
Najdziwniejsze z tego jest to, że na partycji C trzy największe foldery to Windows, Program Files i Documents and Settings. W dwóch pierwszych wszystko się zgadza, ale z tym trzecim jest coś nie tak. Waży 2,4 GB, są w nim dwa foldery "All Users" i "Jarek" - oba ważą po około 1gb.
Nie rozumiem tego, że w "All Users" znajduje się kilka folderów, w sumie ważących kilka mb ... więc skąd taki rozmiar folderu?
Z tym drugim podobnie, jedynie "Moje Dokumenty" to około 200mb, reszta kilka mb więc nie rozumiem.

Ktoś ma jakiś pomysł?

09.07.2012 14:30
Dym14
2
odpowiedz
Dym14
109
Senator

Włącz pokazywanie ukrytych plików i folderów a następnie ponownie wejdź w te foldery.

09.07.2012 14:31
3
odpowiedz
zanonimizowany257006
24
Pretorianin

Sprawdz foldery TEMP

09.07.2012 14:48
😊
4
odpowiedz
Fauskan_NPC
23
Pretorianin

Miałem nieco ponad rok temu podobny problem tyle że wcieło mi dwie partycje wtedy po 450gb każda. Dwa tygodnie głowiłem się co za czort się czepił. Ostatecznie udało mi się odnieść sukces po użyciu programu Paragon Hard Disc Manager. Program dokonał oględziny całego dysku i wykrył całą masę błędów które też niedługo później zlikwidował. Po restarcie systemu operacyjnego wszystko wróciło do normy. Problem co prawda powracał ale program dawał sobie znim rade. Format ostatecznie po etnej diagnostyce przypieczętował zwycięstwo :)

Wersja programu z której korzystałem to Professional 2010. Mam nadzieje że pomogłem :)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl