Witam,
kupiłem nowego laptopa Dell ,z kartą graficzną Geforce m525 gt, 6 gb ram i procesorem Intel Core i5 - 2,4 Ghz. Wszystkie gry chodzą pięknie, oprócz Pro Evolution Soccer 2012. W specyfikacjach sprzętu ,które wyświetlają sie w grze, podane jest, że posiadam jedynie 64 mb pamięci na karcie graficznej, przez co wnioskuję, że gra automatycznie wykrywa kartę zintegrowaną zamiast Geforce. Czytałem, że ludzie mają takie problemy i zaleacją ręczne ustawienie uruchamiania PES-a z procesorem Nvidii,ale niestety u mnie ten sposób nie działa...gra wciąż chce się włączać ze zintegrowaną kartą.
Spotkał się ktośz takim problemem,uwielbiam PES ,a teraz przez taki bląd nie mogęw ogóle grać :/
A może dodaj inny exe? Widocznie nvidia zmienia ustawienia tylko dla launchera, a dla gry już nie?
Tomus665 ---> Nie będę ukrywać, że jestem raczej laikiem i BIOS-u zazwyczaj nie tykam,ale jeśli wyłączy się zintegrowaną to nie będzie problemów z innymi aplikacjami? Jest napisane, że większość obsługiwana jest docelowo przez kartę zintegrowaną.
Ambitny Łoś ---> W folderze z grą jest tylko 1 plik exe...w opisie dotyczącym naprawienia tego blędu napisane jest żeby jako exe uruchamiany z kartą nvidii ustawić plik exe znajdujący się w folderze "gry"( tam gdzie są min. windowsowe gry), ale tam mam tylko skrót a nie exe...