Persona 5
Nigdy tym tytułem się nie interesowałem, ale dzisiaj poczytalem i tematyka mnie zaciekawiła. Ja sam jednak tak na poważnie w jrpgi nie grałem nigdy. Czy jest szansa, że zalapie co i jak, trudna jest ta gra?
Oczywiście, że załapiesz jak ogarniasz w miarę angielski. Gra jest długa. Nawet do 100h za pierwszym podejściem. Samo wprowadzenia trwa kilka godzin także luz. To zależy od poziomu trudności, ale niezbyt trudna
Sam za bardzo w jrpg nie grałem ale Persona mnie oczarowała, jak dla mnie to najlepsza gra tego roku i jedna z lepszych gier w ogóle.
Język angielski użyty w grze to podstawy, nie powinno być żadnego problemu ze zrozumieniem a sam poziom trudności można ustawić od "story mode" gdzie w ogóle nie trzeba sie przejmować taktyką w czasie walk do bardzo wymagającego. Gra nie wrzuca też od razu na głęboką wodę, kolejne możliwośći odblokowują się wraz z postępem w grze.
Persona 5 to jedna z pierwszych jRPG, które w ogóle odpaliłem, do tej pory japońskie gry nie podchodziły mi ani trochę. Jednak po przejściu całej Persony przekonałem się. Gra jest bardzo dobra, ale posiada masę dialogów (standard w japońskich produkcjach). Osobiście polecam, jeśli angielski nie jest Ci obcy.
O kurcze 10h aż? Skąd ja na to wezmę czas :d hmmm w takim razie zagram, ale za jakiś czas
A ja na odwrót. Grałem w mnóstwo jRPG-ów, starszych i nowszych, lubie FF i DQ, ale Persona 5 mi nie podpadła. Sprzedałem po ok. 20h grania. Życie socialne i walka jako instancje? Bitch pls, nie ze mną takie numery. Nie po to nie mam życia prywatnego, żeby symulować je w grach...