Parę pytań odnośnie składania komputera oraz gotowców

Forum Komputery
Odpowiedz
19.12.2015 14:42
👍
1
odpowiedz
xAcePeQ
4
Legionista

Parę pytań odnośnie składania komputera oraz gotowców

Witam otóż chcę sobie kupić komputer lub sam go złożyć i teraz mam pytanie czy kupić komputer gotowy czy może złożyć go sam ?
Co do gotowców myślałem nad komputerem z :

FoxKomputera - strona z komputerami

PROCESOR Intel i5-4460 (4 rdzenie, od 3.20 GHz do 3.40 GHz, 6 MB cache)
PŁYTA GŁÓWNA GIGABYTE H81M-S2H Sata 3,USB 3.0,PCIx16
PAMIĘĆ RAM 8GB 1600MHZ CL 11
DYSK HDD Seagate /1TB/1000 GB Sata III 6Gbit/s 7200rpm
NAGRYWARKA LG DVD-RW Dual Layer
KARTA GRAFICZNA Gigabyte GTX 970 4GB DDR5 Twin Turbo
ZASILACZ LC Power 600W
OBUDOWA Logic A35/A33

LUB

Komputer po prostu z komputronik

Jakie jest wasze zdanie ja wole kupić gotowca ponieważ komputerów składać nie umiem lecz jakoś dam radę jeśli zajdzie taka potrzeba.

W takim razie pytanie czy składać sam komputer czy jednak zdecydować się na gotowca i czy te strony są godne polecenia ?

19.12.2015 14:54
Irek22
2
odpowiedz
Irek22
167
Legend

xAcePeq [1]
czy składać sam komputer czy jednak zdecydować się na gotowca

Jeśli PC ma być do grania, to lepiej złożyć niż kupować "gotowca" - wyjdzie taniej i wydajniej.
Z tym że wcale nie musisz dosłownie sam go składać. Wystarczy, że sam (no albo z czyjąś pomocą :P) wybierzesz podzespoły i poprosisz, aby złożyli ci go tam, gdzie je kupisz. Zwłaszcza jeśli chodzi o Komputronika nie ma z tym problemu. Ja tak (w Komputroniku) robiłem dwa razy (i trzeci też tak zrobię) i za każdym razem złożenie było darmowe, niczego nie musiałem przez to dopłacać.

"Gotowce" w Komputroniku to jeszcze pół biedy, ale "gotowce" z różnych Media Marktów czy innych Saturnów to jest dopiero tragedia.

20.12.2015 15:03
3
odpowiedz
kacuxd999
4
Legionista

Ja od zawsze sam składałem kompy, bo przynajmniej wiem, co tam jest w środku no i dużo taniej wychodzi. Teraz już nie bardzo mam czas tym się zajmować, ale pracuje w firmie, która zajmuje się sprzedażą złożonych kompów. Największy problem jest z tym, że ludzie nie płacą na czas, ale odkąd korzystamy z https://www.bibbyfinancialservices.pl jest trochę lepiej.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl