Palikot ma pomysł na Polskę.

Forum Polityka i Religia
Odpowiedz
12.05.2011 12:18
1
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

Palikot ma pomysł na Polskę.

http://www.ruchpoparciapalikota.pl/filmy/spotkanie-ze-studentami-w-lublinie-cz-1

Zawsze szanowałem, nigdy nie traktowałem tego człowieka na poważnie, z racji tego że często dopuszczał się absurdów i żenujących akcji, które momentalnie przekreślały całą powagę jego osoby. Obserwując jego politykę przyjąłem, że jego kontrowersyjne zachowanie było planem długoterminowym mającym przesunąć go na pierwsze strony gazet w celu wyróżnienia nazwiska wśród politycznej gawiedzi. Uznałem, że klaunowanie jest preludium pozwalające na zebranie publiki i otwarcie własnej partii. I gdy wszystko nabierało rozpędu, Palikot nagle usunął się ze swoją partią w cień i przestał być aktywistą. Ostatnimi czasy jednak na UMCS pokazał, że jest człowiekiem (nie ignorantem) świadomym i erudytą. Ma pomysły, jeśli opierają się na działaniach państw bogatych gospodarczo, to ma to sens i warto spróbować. Chciałbym dać szansę temu człowiekowi.

12.05.2011 12:23
Fett
2
odpowiedz
Fett
259

Nie wierze w jego nagłą przemianę bohatera romantycznego ;) Cały czas odnoszę wrażenie (może mylne?), że gość mówi to co gawiedź chce usłyszeć. Podejmuje wszystkie popularne w ostatnich latach tematy. Nie jestem w stanie mu zaufać na tyle, żeby mógł liczyć na mój głos

12.05.2011 12:24
3
odpowiedz
el.kocyk
197
Legend

a ja juz mu dalem szanse
wiele sobie obiecywalem po tym jak zostal szefem komisji Przyjazne Panstwo, bo jako biznesmen z sukcecami powinien wiedziec co zrobic by bylo lepiej w strefie biznesowej
niestety zawiodl na calej linii, zajmowal sie pierodlami
moze teraz zie zmieni, ale jakos mnie to juz nie przekonuje, za pozno...
cos czuje ze beda to piewrsze wybory, w ktorych nie bede mial na kogo glosowac bo wszystko to to samo dno

12.05.2011 12:47
4
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

Ja też jestem nieufny Fett'cie, ale w obecnej sytuacji jako jedyny polityk mówi o konkretach, konkretach dla ludzi z otwartym umysłem i chęcią działania nowocześnie. Podoba mi się szczególnie pomysł zmniejszenia rozdrobnienia biurokracji, przez tyle lat nie sprawdziło się rozdrobnienie, powodowało totalny chaos i brak kontaktu między zarządami, urzędnikami, także jeśli PRZYNAJMNIEJ tym się zajął - byłbym zadowolony.

12.05.2011 12:52
5
odpowiedz
vlodek2532
6
Senator

Nie wierze w jego nagłą przemianę bohatera romantycznego ;) Cały czas odnoszę wrażenie (może mylne?), że gość mówi to co gawiedź chce usłyszeć. Podejmuje wszystkie popularne w ostatnich latach tematy. Nie jestem w stanie mu zaufać na tyle, żeby mógł liczyć na mój głos

Tak z ciekawości pytam: głosowałeś na PO?

12.05.2011 12:56
Fett
6
odpowiedz
Fett
259

W trakcie ostatniego głosowania moja świadomość polityczna plasowała się gdzieś na poziomie porównywalnym z poziomem rozwoju pierwotniaków ;) Ale tak, głosowałem na PO. Przy czym mam pewność, że następny raz już na nich nie zagłosuje

12.05.2011 14:22
7
odpowiedz
vlodek2532
6
Senator

Tak wnioskowałem po zdaniu

Cały czas odnoszę wrażenie (może mylne?), że gość mówi to co gawiedź chce usłyszeć.

12.05.2011 15:08
Herr Pietrus
😁
8
odpowiedz
Herr Pietrus
244
Jestę Grifterę

eee... na UMCSie? Toz wszyscy wiedza, co ten skrót oznacza. Jakby na KUL wystąpil, to moze by mu ktos uwierzyl! :D

NIech sie lepiej zajmie, tym, co mu wychodzi - piciem wina, produkcja jakiejś nowej wodki ( stock wszak sprzedaje zaklady :D ) i wynajmem lokali handlowo-uslugowych przy reprezentacyjnej ulicy Lublina :D

12.05.2011 15:30
Flyby
9
odpowiedz
Flyby
261
Outsider

..na razie głos Palikota, to głos "wołającego na puszczy" ..niemniej warto go posłuchać bo ma wiele racji

12.05.2011 16:21
10
odpowiedz
zanonimizowany634026
28
Centurion

Kononowicza też warto było posłuchać. Z różnych powodów.

12.05.2011 17:54
11
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

Jeśli nie widzisz różnicy o Kononowiczu to jest mi bardzo przykro. Kononowicz to chory człowiek wypromowany przez skretyniałego naziola, którego 'swoi' nawet leją po pyskach. Palikot to człowiek, który ma na swoim koncie pewne osiągnięcia. Po co to porównanie?

12.05.2011 18:14
12
odpowiedz
zanonimizowany634026
28
Centurion

Żeby cie sprowokowac.

12.05.2011 18:17
13
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

Co ci to daje?

12.05.2011 18:23
Flyby
😊
14
odpowiedz
Flyby
261
Outsider

..żeby wątek podbić ;) ..Pewnie Palikot zdaje sobie sprawę z tego jak trudno w obowiązującym systemie partyjnym, zbudować zaplecze własnej partii ..niezależnie od racji to niemal start "z motyką na słońce"

12.05.2011 18:30
15
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

Dlatego bardzo mądrym posunięciem jest zmiana rozdysponowania pieniędzy, które idą z naszych kieszeni na potrzeby tytanów partyjnych, które skutecznie odcinają od źródełka inne ruchy. Palikot musi teraz dużo mówić, musi przekonać ludzi, że ruszenie skostniałego układu jest możliwe. Potrzebna jest wiara w jego działanie. Jak dla mnie, jego partia nie musi być idealna, wystarczy, że otworzy nowe tunele myślowe w mentalności Polaków.

12.05.2011 18:33
Herr Pietrus
16
odpowiedz
Herr Pietrus
244
Jestę Grifterę

ta, pogryzl sie bidulek z platformersami, albo juz nie potrzebowali andwornego blazna, to teraz rżnie intelektualiste, męża stanu i tego, co zmiany chce nam wprowadzać? Daj pan spokoj, moze glupi nie jest, ale jesli tak, niech sie zajmie tym swoim byznesem i da nam spokoj, tyle zrobil co inni...

12.05.2011 19:01
Jedziemy do Gęstochowy
17
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
190
KENDO DROGA MIECZA

Herr Pietrus - jak dojdzie do władzy to może jednak coś zrobi, mozna mu dać szansę, masz jakąś alternatywę? no chyba nie PJN.

12.05.2011 19:09
18
odpowiedz
Tomuslaw
139
Fascynat strategii

Palikot ma pomysł na Polskę

A ja mam pomysł na dzisiejszą kolację... chociaż w sumie, takie porównanie nie jest poważne, bo ja swój plan zrealizuję.

12.05.2011 19:23
19
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

Która partia jest Ci najbliższa sercu?

12.05.2011 19:47
20
odpowiedz
Tomuslaw
139
Fascynat strategii

Jam Jan Joahim - do kogo skierowane pytanie?

12.05.2011 20:08
21
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

Do Ciebie oczywiście, Tomusławie.

12.05.2011 20:54
22
odpowiedz
Tomuslaw
139
Fascynat strategii

Partia to nie żona czy kochanka, by mieć ją przy sercu. Zatem żadna.

12.05.2011 20:55
23
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

Lubisz gierki? Musisz tak strasznie owijać w bawełnę? Nie można ograniczyć się do prostych dwóch czy trzech liter?

12.05.2011 21:03
24
odpowiedz
Tomuslaw
139
Fascynat strategii

Przecież Ci napisałem, że żadna. Masz pretensje, że przeczytałeś o jedno zdanie więcej? Co nawet ważne, zdanie to podkreśla mój stosunek do polityki, więc więcej mówi niż zwykłe "tak / nie".

12.05.2011 21:19
25
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

To w jakim celu udzieliłeś swój pierwsy posty komentarz w tym temacie?

12.05.2011 22:00
HUtH
26
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

W sumie wolę cokolwiek innego od dzisiejszego kwartetu sejmowego.

12.05.2011 22:31
27
odpowiedz
Tomuslaw
139
Fascynat strategii

[25] - W takim celu, by uzmysłowić, iż Palikot niczego nie wprowadzi. Można to sobie tłumaczyć tym, iż albo się nie dostanie lub jego partia dostanie zbyt małą liczbę mandatów, albo - w razie posiadania większości w sejmie lub utworzenia koalicji - mu się odwidzi, jak to niemal zawsze ma miejsce w polskiej (i nie tylko) polityce.

12.05.2011 23:28
Fett
28
odpowiedz
Fett
259

vlodek2532 - rozwiń proszę

12.05.2011 23:35
29
odpowiedz
Viurlun_NPC
10
Pretorianin

Tomusław - Masz zbyt fatalistyczne założenia. Nie daliśmy nigdy szansy temu człowiekowi. Na kogoś trzeba głosować, a jeśli wypełniłby przynajmniej 20% swojego planu - byłbym w pewnym stopniu usatysfakcjonowany. Jeśli przynajmniej zatrzymałby postępujący krach - będę zadowolony. Wierzę, że jest to człowiek konsekwentny, osiągnął w końcu pewien sukces i wybił się z szarego społeczeństwa.

13.05.2011 00:58
30
odpowiedz
Xee_NPC
54
Senator

To że wątpie w przemiane (kolejną) Palikota chyba nie dziwi, w każdym razie człowiek ten wie jak zrobić w okół siebie szum, mówi to co ludzie chcą usłyszeć, krytykuje częste i ostatnio popularne problemy. Wniosek jest taki że ma dobrych ludzi od PR.

Czy naprawde ktoś daje się na to nabierać?

13.05.2011 01:35
31
odpowiedz
Zenedon
51
Senator

Kononowicz to chory człowiek wypromowany przez skretyniałego naziola, którego 'swoi' nawet leją po pyskach.

Czeczetkiewicz niczym Światowid. Swoją drogą pan prezydent objaśnił, że Światowid to postać o pięciu twarzach.

13.05.2011 02:02
32
odpowiedz
Ptosio
182
Legionista

Co takiego Palikot zrobil bedac w Komisji Przyjazne Panstwo i ogolnie w sejmie przez kilka lat, zebym teraz mial mu zaufac?

13.05.2011 02:22
PrzemoDZ
33
odpowiedz
PrzemoDZ
147
Legend

w obecnej sytuacji jako jedyny polityk mówi o konkretach, konkretach dla ludzi z otwartym umysłem i chęcią działania nowocześnie.

Korwin był od niego kilka lat szybszy. I w sumie z tych dwóch już Korwina bym wolał- jego najbardziej pokręcone pomysły i tak by nie przeszły ale dużo dobrych, mniej kontrowersyjnych by miało szansę. Poza tym- tylko co do niego jestem pewien że po dojściu do władzy nagle nie zmieniłby poglądów.

13.05.2011 07:24
34
odpowiedz
Asetan_NPC
177
Legend

Jam Jan Joahim - "ludzi mądrych poznaje się po słowach, a po ich czynach, intencje", czyli prościej "po owocach poznacie", a w przypadku palikota "owoców" brak! miał szansę w komisji "przyjazne państwo" wykazać się, ale w marcu ubiegłego roku zwyczajnie przestał się tą komisją interesować, znaczy się przestał pojawiać się na jej obradach, czyli w skrócie, facet poza gadaniem, chamstwem niczego nie dokonał.

ps. a już bratanie się ze specjalistą od "machania rękami" - tymochowiczem, jest samo w sobie kompromitujące, i wiele mówi o tym jak traktuje swój elektorat, zatrudniając "specjalistę" od omamiania publiki.

13.05.2011 07:48
35
odpowiedz
Xoarran_NPC
97
Legend

W sumie popieram Manolito, poza tym ze zawieranie znajomosci ze "specjalista od machania rekami" to cos zlego. Jesli nikt nie twierdzi, ze nauki jak np. eksponowac towar w sklepie to cos zlego, to czemu ma byc zle sprzedawanie siebie? Towar, jak towar. Jarko tez w oredziu do Rosjan sie uczesal i wlozyl okulary i dalibog sam na to pewnie nie wpadl. :)

13.05.2011 09:08
36
odpowiedz
Mark24
12
Legend

Jarko tez w oredziu do Rosjan sie uczesal i wlozyl okulary i dalibog sam na to pewnie nie wpadl. :)

smggler daj sobie siana z afiszowaniem się wszędzie gdzie popadnie jak to bardzo nie lubisz PiS-u, kaczyńskich etc. Dorosnij w końcu - to nie jest wątek o PiS i ‹baczność› PO ‹spocznij›.

13.05.2011 09:46
😜
37
odpowiedz
Xoarran_NPC
97
Legend

Uderz w stol...

Ja nie PISalem o PiS, jeno o tym, ze nawet Kaczor korzysta z rad ludzi od wizerunku. Co wiecej dodalem, ze nie widze w tym nic zlego.

Ale dla Straznikow Rewolucji, co to jak psy Pawlowa reaguja wszystko co napisze to sie sprowadza do "jak ja nie lubie PiS".

Otworz umysl i mysl, a nie reaguj na bodzce, pasadaranie.

13.05.2011 10:05
tadzikg
38
odpowiedz
tadzikg
197
starszy brygadier

kazdy narzeka na PO i PIS ale i tak to one będom przy władzy, ktoś coś chce zmienić dajmy mu szanse

13.05.2011 10:18
Raistand
39
odpowiedz
Raistand
190
Legend

[38] - Przed wyborami to każdy chce cos zmienic. Dać szansę? Palikot miał szansę. Zresztą praktycznie cała scena polityczna już tą szansę miała. I to jest najbardziej frustrujące.

13.05.2011 11:36
tadzikg
40
odpowiedz
tadzikg
197
starszy brygadier

z obeecnych kogo nie wybierzemy to bedzie to samo

Forum Forum Polityka i Religia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl