Mam starego przewodowego pada od X360, którego dawno nie używałem.
Wczoraj podpiąłem go do PCta z Win10 i pojawił się problem.
Jak wyłączyć w nim wibracje? Starałem się wygooglać odpowiedź, ale w większości dotyczą one padów od XONE, albo opisują rozwiązania, które u mnie nie są dostępne.
Teoretycznie w aplikacji, którą odpalam środkowym guzikiem na padzie powinna być taka opcja, ale jej nie ma. W samej grze, w którą chciałem pograć, też nie ma opcji wyłączenia wibracji.
Na razie najlepszym rozwiązaniem o jakim słyszałem jest fizyczne usunięcie z pada silniczków odpowiedzialnych za wibracje. Wolałbym jednak tego uniknąć.
Jakieś pomysły?
Na pewno zainstalowałeś sterowniki do pada ? I jesteś w ogóle pewien, że ta gra obsługuje wibracje, skoro nie posiada opcji jej włączenia ?
Jakie sterowniki? Instalowałem jakieś aplikacje dla pada z Microsoft Store. Windows normalnie go wykrywa, po wciśnięciu środkowego przycisku włącza się xbox game bar. Jest tam sporo ustawień, ale nie znalazłem żadnych dotyczących wibracji.
Gra obsługuje wibracje, bo mi co chwila pad wibruje. Tylko że ja chcę je wyłączyć.
Ciekawa gra w której nie ma opcji wyłączenia wibracji pada. Ja używam tego do X360 w co trzeciej grze i w każdej wyłączam wibracje lub są od razu wyłączone.