pad czy kierownica
Witam!
Zastanawiam się, czy do mojego PC kupić pada czy kierownicę. A o co chodzi? Chodzi o to że na Humble Bundle wyłapałem Dirt'y i do tego mam na Steam kilka innych ścigałek i w sumie bym zagrał, ale na klawiaturze troszkę lipnie. I zastanawiam się czy bawić się w kierownicę (a jak tak to jaką - u kumpla grałem w ETS 2 na dosyć słabej, nieywgodnej, przymałej jak dla mnie) czy kupić pada od xbox'a i mieć go też do asasynów itp.
Najlepiej mieć to i to. Ale jeśli tylko jedna rzecz no ot lepiej zaopatrzyć się w pada.
to jak będę kupował pada to takiego od xboxa. I pytanie: bo wiem że jak sie ma bezprzewodowy trzeba coś kombinowąć z jakimś urządzeniem. a jak to wygląda w przypadku przewodowego?
do dirta nie ma sensu kierownicy
Sens jak najbardziej jest, gdyż kierownice to nie tylko kontrolery do realistycznych ścigałek. Feedback w Dircie działa całkiem przyjemnie i sprawia sporo frajdy. Pytanie tylko, czy masz zamiar wydawać ~300zł na kierownicę dla jednej gry.
Raczej pada, jest bardziej wszechstronny. Sam kiedyś chciałem kupić kierownice ale było troszkę szkoda kasy bo na dobrą kierownice wypada wydać te 500 zł :(, dlatego sam używam bezprzewodowego pada od XBoxa 360 :)