Oświadczenie i... przeprosiny :)

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
11.02.2026 16:13
ziomuje
1
1
odpowiedz
ziomuje
34
START

Oświadczenie i... przeprosiny :)

Dzień dobry Państwu!

Chciałbym odnieść się do świeżej sytuacji i otwarcie przyznać, że pisałem kontrowersyjne i prowokacyjne treści.

Już się tłumaczę.

Jestem studentem kierunku humanistycznego/psychologicznego i przygotowuję pracę naukową (w co ja się wpakowałem ;/) dotyczącą mechanizmów komunikacji w internecie. Konkretnie, to badam, w jaki sposób kontrowersyjne komunikaty wpływają na dynamikę dyskusji, eskalację konfliktu oraz polaryzację opinii i tu nacisk na różne np światopoglądowo społeczności (internetowe i nie tylko). Użycie do tego celu mojego konta na forach i publikowanie prowokacyjnych wpisów, a nawet wideo, były częścią przyjętej metodologii badawczej, blablabla.

Dużą inspiracją był Stanley Milgram, który w latach 60 przeprowadził na Uniwersytecie Yale serię dość ciekawych eksperymentów. Polecam się zaznajomić ;) Również Philip Zimbardo czy badania terenowe w socjologii interakcji (np. Erving Goffman).

Jako, że zostałem już zdekonspirowany XD, to mówię prosto z mostu. Nie było to działanie wymierzone personalnie w kogokolwiek ani próba ośmieszenia kogokolwiek. Moim celem była obserwacja reakcji, analiza mechanizmów społecznych, a nie wywoływanie realnych napięć. Rozumiem jednak, że z Waszej perspektywy mogło to wyglądać jak zwykła przeginka, no bo skąd ktoś ma to wiedzieć. Empatycznie to rozumiem w 100 %.

Bardzo każdego przepraszam.

Niezależnie od motywacji "naukowej", biorę odpowiedzialność za skutki. Jeśli ktoś poczuł się urażony lub wprowadzony w błąd, biorę to na klatę.

Proszę, wpisujcie się do wątku, to osobiście Was jeszcze raz przeproszę, wyprzytulam ;)

Miłego wieczoru!

post wyedytowany przez ziomuje 2026-02-11 16:17:55
11.02.2026 16:38
Megera_
1.1
Megera_
158
Furia

BENDEM PIERSZA BENDEM PIERSZA :P

No, bardzo fajnie się nam pan przedstawił.. tylko że to chyba nie do końca prawda :) Ale fajnie, że AI działa.
Być może są szkoły, gdzie robienie z siebie pajaca i ostatniego frajera to metoda badawcza, ale w takim razie ja chcę poznać efekty badań - ilu z nas dało się "zrobić", o czym to świadczy i do czego to zmierza.
Plus bukiet róż, chociaż kwiatków nie lubię :)

hyhy. no tak, zwykła przeginka :)

11.02.2026 17:30
ziomuje
1.2
ziomuje
34
START
Image

Pisane z serduszka ;)

Wielkie przeprosiny dla Megery ;* Mam nadzieję, że nie wzięłaś mocno do siebie tych przykrości.
Masz super energię i cokolwiek by się działo, pozostań sobą ;)

11.02.2026 16:34
mohenjodaro
2
odpowiedz
1 odpowiedź
mohenjodaro
129
Legend

A ja cię chyba widzę pierwszy raz w życiu na oczy, więc nie jestem pewien czy możesz uznać wyniki tego badania, bo chyba nie były to dostatecznie prowokacyjne treści…

11.02.2026 17:34
ziomuje
2.1
ziomuje
34
START

Ja jeszcze z zamierzchłych czasów Cię kojarzę, Loon ;) (jak sporą garść użytkowników, m.in Monterę).

Od początku podstawówki na GOL-u ;) Sorki za te głupoty, które wypisywałem.

Jesteś super gość i tak trzymaj! (no glazing)

11.02.2026 16:37
dafton.
3
odpowiedz
1 odpowiedź
dafton.
30
Konsul

wow xD w tym momencie to sam już nie wiem, czy to nie jest jakaś dalsza część prowokacji. Ale jeśli to prawda, to chapeau bas.

11.02.2026 17:35
ziomuje
😊
3.1
ziomuje
34
START

Nie. To już "prawdziwy" ja.

Przepraszam Cię za wszystkie przykrości. Miłego wieczoru!

11.02.2026 16:40
Soulcatcher
4
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Soulcatcher
289
Crimson Desert

Premium VIP

ziomuje tyle że moim zdaniem twoje wypowiedzi nie były naturalne.

Czyli jednym słowem robisz doktorat z trollowania?

Widzisz, trollowanie to jest dar, z tym się trzeba urodzić. Trollować trzeba powoli i spokojnie, moim daniem twoje wypowiedzi są zbyt natarczywe, jak byś sam nie mógł znieść tego co piszesz. Ale to tylko moja opinia.

Nie masz za co przepraszać.

11.02.2026 17:39
ziomuje
4.1
ziomuje
34
START

Fakt, nie idzie mi to dość dobrze. Może i lepiej, mniej toksyczności w życiu ;)

Bardzo Cię przepraszam, szczególnie za nieprzyjemne przytyki dotyczące religii.

Miłego wieczoru!

11.02.2026 16:59
abesnai
5
1
odpowiedz
1 odpowiedź
abesnai
108
Kociarz

Chciałbym odnieść się do świeżej sytuacji i otwarcie przyznać, że pisałem kontrowersyjne i prowokacyjne treści.
ziomuje Koniecznie musisz zasięgnąć nauk u Wrzesień jak robić to z finezją. Jeszcze długa droga przed Tobą.

post wyedytowany przez abesnai 2026-02-11 17:06:24
11.02.2026 17:42
ziomuje
5.1
ziomuje
34
START

O nie, ja już mam tego dość XD Żadnych nauk.

abesnai, bardzo Cię przepraszam za każdy niemiły komentarz
Dobrej nocy!

11.02.2026 17:09
Narmo
6
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Narmo
40
nikt

A gdzie pisałeś konkretnie te kontrowersyjne rzeczy? Bo nick w ogóle nie wygląda znajomo.

11.02.2026 17:28
6.1
damianyk
159
Nośnik Treblinek

W wątku o feminizmie. Gość powołał się na dane GUS których nie było, kilka osób wykryło w nim niewłaściwą opcję polityczną, zaczęli po nim jeździć, on się odgryzał, wynikła gównoburza, potem zleciały się sępy, ogólnie nieprzyjemna sytuacja.

11.02.2026 17:45
ziomuje
6.2
ziomuje
34
START

Narmo, dokładnie to, co mówi damianyk i kilka innych wątków.

Przepraszam Was chłopaki za niemiłe komentarze.

Trzymajcie się!

11.02.2026 17:20
DexteR_66
7
odpowiedz
3 odpowiedzi
DexteR_66
16
Generał

Premium VIP

Ale gdzie konkretnie te treści były? może z PPE coś Ci się pomyliło i tam coś pisałeś?

11.02.2026 17:48
ziomuje
7.1
1
ziomuje
34
START

W większości wątki polityczne.

Ciebie również bardzo przepraszam Dexter ;)

11.02.2026 17:48
DexteR_66
7.2
DexteR_66
16
Generał

Premium VIP

A to na szczęście mam je w ignorowanych tematach. Pozdrowionka! :)

11.02.2026 17:57
ziomuje
😂
7.3
ziomuje
34
START

O, tym lepiej XD

Pozdrawiam również!

11.02.2026 17:43
hopkins
8
odpowiedz
1 odpowiedź
hopkins
233
Zaczarowany

Czyli lubisz Kult?

11.02.2026 17:56
ziomuje
😊
8.1
ziomuje
34
START

Mam duży sentyment do Kultu i Kazika, bo często słuchali tego moi rodzice (albo na kasetach albo w Trójce).
Klimat tej konkretnej muzyki jest nie do podrobienia.

hopkins, wielkie przeprosiny również dla Ciebie. Trzymaj się!

11.02.2026 17:56
Beret z antenką
9
odpowiedz
1 odpowiedź
Beret z antenką
108
Generał

W sumie to nie wiem o co chodzi ale mnie też prosze przeprosić

11.02.2026 18:02
ziomuje
9.1
ziomuje
34
START

Za Waltera White'a (chyba to on) szacuneczek

Berecie z antenką, przepraszam Cię, jeśli to nie Heisenberg ;)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl