Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Ograniczony NAT, Mw2 brak możliwości grania z bratem

01.09.2015 18:51
1
Mucrof
2
Junior

Ograniczony NAT, Mw2 brak możliwości grania z bratem

Razem z bratem mamy zakupione Call of Duty Mw2 na Steamie i planowaliśmy ze sobą zagrać. Niestety ani ja, ani on nie możemy do siebie dołączyć.Na Multiplayer zawsze wyskakuje okno : Nie można dołączyć do gry przyjaciela, natomiast na misjach specjalnych są próby dołączania i tak do 20 po czym wyskakują błąd, że nie można się połączyć. Uważam, że jest to problem z naszym Natem, gdyż obaj mamy go ograniczonego. W tym problem, że nie wiem jak go otworzyć. Na pewno nie jest to wina firewalla ani zapory. Mam routera Asus RT-AC87U i miałem zamiar otworzyć NAT poprzez Przekierowywanie portów gdzie jest kolejno : Nazwa usługi, Zakres Portów, Lokalny IP, Port lokalny, Protokół. Chciałbym się obejść bez tego UPnP. Posiadam również modem, na którym przekierowywanie portów jest możliwe, więc nie wiem gdzie i jak to zrobić.

Najlepsze jest to, że i w Call of duty Mw3 i Call of Duty Advanced Warfare czyli najnowszej teraz części mam typ Nat : Średni i gracze mogą do mnie dołączać. Internet z neostrady.

Dane mojego laptopa:
Model : Asus g53j
Procesor: Intel® Core™ i7 CPU Q740 1.73Ghz
Pamięć RAM : 8GB
System operacyjny: Windows 8.1 Pro, 64 bitowa wersja
Karta Graficzna: GeForce GTX 460M

01.09.2015 20:00
2
odpowiedz
Dawid8910
88
Jestę Hejterę

Antywirus off. Zapora off. Porty przekierować: http://portforward.com/english/applications/port_forwarding/Call_of_Duty_-_Modern_Warfare_2/default.htm

Wybierasz z listy marke, potem model routera. I masz szczegółową instrukcje zdjęciową co i jak i gdzie trzeba.

03.09.2015 07:46
3
odpowiedz
Mucrof
2
Junior
Image

Zrobiłem tak jak mówiłeś. Zapora wyłączona, avast też, a porty przekierowałem tak jak kazali. Nadal nie działa.

Forum: Ograniczony NAT, Mw2 brak możliwości grania z bratem